Gregor Gazvoda se je naslova v vožnji na čas veselil četrtič. Foto: MMC RTV SLO
Gregor Gazvoda se je naslova v vožnji na čas veselil četrtič. Foto: MMC RTV SLO
Gazvoda ugnal Korena v Solkanu

Na 36,7 kilometra dolgi progi v Solkanu je Gazvoda, ki vozi za avstrijski Argo KTM, za 10 sekund premagal Kristijana Korena (Liquigas). Tretje mesto je zasedel Borut Božič (Vacansoleil).

Na štartu v kategoriji elite so bili med osmerico kar štirje Hrvati, ki so se prav tako borili za državne naslove. Seveda niso bili konkurenčni Slovencem, ki so si tako razdelili prva štiri mesta. Četrtič v članski kategoriji se je naslova veselil Mariborčan Gazvoda, ki je znal izkoristiti odsotnost najboljšega slovenskega kronometrista Janija Brajkoviča. Na polovici proge je zaostajal za Korenom, a v drugem krogu povečal ritem, kar mu je na koncu prineslo zlato kolajno.

"Na prvenstvo se nisem posebej pripravljal, zato sem nad dosežkom kar malce presenečen, saj realne slike nisem imel. Letos sem vozil le dva kronometra, šele prejšnji teden dobil kolo za to disciplino, a vseeno zmagal. Zaradi vetra sem nekoliko taktiziral, začel nekoliko počasneje, nato pa stopnjeval ritem. Moram biti zelo zadovoljen, saj na tej progi nisem bil še nikoli tako hiter. Kljub težjim pogojem sem izboljšal lanski čas, moj dosežek pa je drugi najboljši vseh časov na tej progi, samo Brajkovič je bil lani hitrejši," je bil zadovoljen Gazvoda.

Blaž Jarc (Adria Mobil).
Gazvoda ugnal Korena v Solkanu