Sebastien Loeb je po odstopu tolažbo našel pri hčerki Valentine. Foto: Reuters
Sebastien Loeb je po odstopu tolažbo našel pri hčerki Valentine. Foto: Reuters

V vodstvu po osmih hitrostnih preizkušnjah je Španec Dani Sordo pred Norvežanom Pettrom Solbergom. Loeb je reli sicer dobro začel in je vodil po prvih dveh hitrostnih preizkušnjah. Toda na tretji je njegov citroen obstal. Najprej je Francoz menil, da še obstaja nekaj možnosti za sobotno nadaljevanje po pravilu superreli, toda francoska ekipa je pozneje sporočila, da je okvara tako velika, da je dirka za branilca naslova že končana.

Loeb ima tri dirke pred koncem le 15 točk naskoka pred Mikkom Hirvonenom, ki je po prvem dnevu šesti. Tretji v SP-ju je Sebastien Ogier z 29 točkami zaostanka.

Räikkönen končal v jarku
Kljub smoli Loeba je za novico dneva poskrbel nekdanji svetovni prvak v formuli ena Kimi Raikkönen. Finec se je med vožnjo do štarta tretjega "brzinca" namreč zaletel v Henniga Solberga. Medtem ko je Norvežan s poškodovanim zadnjim levim delom Fordove fieste še lahko nadaljeval reli in je deseti, pa je Raikkönenov dirkalnik končal v jarku s poškodovanim sprednjim desnim vzmetenjem. Za zdaj še ni znano, ali ga bo njegova ekipa lahko popravila do sobotnega nadaljevanja relija.

Vrstni red po 1. dnevu (8/23 HP-jev):
 1. D. SORDO/C. DEL BARRIO           
    ŠPA/mini cooper         1:23:02,1
 2. P. SOLBERG/C. PATTERSON          
    NOR/VB/citroen DS3           +1,0
 3. S. OGIER/J. INGRASSIA            
    FRA/citroen DS3               2,8
 4. K. MEEKE/P. NAGLE                
    S. IRS/IRS/mini cooper       54,5
 5. J. M.  LATVALA/M. ANTTILLA       
    FIN/ford fiesta            1:13,7
 6. M. HIRVONEN/J. LEHTINEN          
    FIN/ford fiesta            1:20,6