Zračni dvoboj Mirka Vučinića in Zdeneka Grygere. Foto: EPA
Zračni dvoboj Mirka Vučinića in Zdeneka Grygere. Foto: EPA
Palermo je oslabljeno Parmo izločil šele po izvajanju enajstmetrovk. Foto: EPA
Alexandre Pato
Alexandre Pato se je v Genovi izkazal z dvema zadetkoma. Foto: EPA
Thiago Motta in Marek Hamšik
Thiago Motta in Marek Hamšik v zračnem dvoboju na tekmi v Neaplju. Foto: EPA

Derbi ni postregel s kakovostno igro, pač pa s številnimi prekrški. Odločitev je padla v 65. minuti, ko je črnogorski napadalec Vučinić na robu kazenskega prostora prejel žogo in jo z diagonalnim strelom poslal v daljši kot Marca Storarija. Polfinale je v sodnikovem podaljšku potrdil Rodrigo Taddei. Roma se bo v polfinalu pomerila z Interjem.

Napoli bolj živahen, naprej Inter
Inter je pred 50.000 gledalci v Neaplju po 11-metrovkah izločil Napoli. V 120 minutah moštvi nista zatresli mreže, pri strelih z bele točke pa je v tretji seriji edini zgrešil Ezequiel Lavezzi, ki je streljal prek vrat. Napredovanje Interja je potrdil Cristian Chivu. Neapeljčani so bili sicer skozi vso tekmo bolj živahni, najlepše priložnosti pa so si pripravili v podaljšku. V 12. minuti je bil zadetek Edinsona Cavanija razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja. Črno-modri so najbolj zapretili v 40. minuti, ko je Morgan De Sanctis sijajno posredoval po strelu Estebana Cambiassa iz voleja in žogo preusmeril v prečko.

Siciljanci dobili loterijo
Palermo
je po streljanju enajstmetrovk premagal Parmo, tako da se bo v polfinalu pomeril z Milanom, ki je v Genovi z 2:1 ugnal Sampdorio. Sicilijanci so imeli boljše priložnosti, a so po 120 minutah mreže ostale nedotaknjene. Zgrešila sta tudi prva dva izvajalca enajstmetrovk Mattia Cassani in Hernan Crespo, goste pa je v 6. seriji dokončno pokopal slab strel Francesca Valianija.

Armin Bačinović je igral vso tekmo, Josip Iličić je bil na igrišču do 90. minute, Siniša Andželković in Jasmin Kurtić pa sta bila na klopi.

Pato dvakrat v polno
Milan je na Marassiju slavil z dvema zadetkoma Alexandra Pata v uvodnih 22 minutah. Drugič je zadel po podaji nove okrepitve Urbyja Emanuelsona. Vso tekmo je igral tudi Mark van Bommel. Antonio Cassano je na zelenici preživel zadnjih 12 minut in ni bil nič kaj lepo sprejet med domačimi navijači, ki mu zamerijo januarski odhod na San Siro.

Četrtfinale:
PALERMO - Parma * 5:4 (0:0)
* - po 11-metrovkah

Sampdoria - MILAN 1:2 (0:2)
Guberti 51.; Pato 17., 22.

Napoli - INTER * 4:5 (0:0)
Cavani, Hamšik, Zuniga, Yabda; Eto'o, Cambiasso, Pandev, Motta, Chivu.
* - po 11-metrovkah

Juventus - ROMA 0:2 (0:0)
Vučinić 65., Taddei 91.