Ivan Klasnić je kariero začel v rodnem Hamburgu pri St. Pauliju, ki je ob vrnitvi v 1. ligo razmišljal, da bi se okrepil s hrvaškim reprezentantom. Foto: EPA
Ivan Klasnić je kariero začel v rodnem Hamburgu pri St. Pauliju, ki je ob vrnitvi v 1. ligo razmišljal, da bi se okrepil s hrvaškim reprezentantom. Foto: EPA
Bruno Alves
Bruno Alves je za Portugalsko na 35 tekmah dosegel pet zadetkov. Foto: EPA
Stevan Jovetić
Stevan Jovetić si je pretrgal križne vezi. Foto: EPA

30-letni Hrvat, ki se je rodil v Hambrugu, se je v dresu Werderja prebil med najboljše evropske napadalce, nato pa mu je januarja odpovedala ledvica, zaradi česar so mu kar dvakrat presadili ledvico. Po izgubljenem letu 2007 se je preselil v Francijo k Nantesu, po izpadu v 2. ligo pa so ga posodili Boltonu, kjer se je z 8 zadetki na 27 ligaških tekmah priljubil vodstvu in navijačem.

Godin k Forlanu v Atletico
Urugvajski nogometni reprezentant Diego Godin se iz Villareala seli v madridski Atletico. 24-letni branilec, ki je v Villareal leta 2007 prišel iz Nacionala iz Montevidea, bo po zdravniških pregledih s klubom, katerega je vsaj zaenkrat še vedno član tudi njegov reprezentančni kolega Diego Forlan, podpisal petletno pogodbo.

Villareal naj bi za Urugvajca dobil devet milijonov evrov odškodnine, s katero bo lahko plačal novo okrepitev, španskega reprezentanta Carlosa Marcheno, ki je prišel iz Valencie.

Bogata Rusi prepričali Alvesa
Portugalski nogometaš Bruno Alves bo kariero nadaljeval pri Zenitu iz Sankt Peterburga. Rusi bodo Portu za usluge 28-letnega branilca morali plačati 22 milijonov evrov odškodnine. Alves je s Portom med letoma 2006 in 2009 osvojil štiri zaporedne naslove portugalskega prvaka, v zadnji šampionski sezoni pa je postal tudi najboljši igralec tamkajšnje lige.

Rafinha iz Gelsenkirchna v Genovo
Schalke je potrdil, da bo 24-letni brazilski obrambni igralec Rafinha po petih letih zapustil Gelsenkirchen in kariero nadaljeval na Apeninskem polotoku. Njegova nova postojanka bo italijansko moštvo v Serii A Genoa, njegov prestop pa naj bi bil vreden od osem do 12 milijonov evrov.

Jovetić odsoten vsaj pol leta
Fiorentina predvidoma 6 mesecev ne bo mogla računati na usluge črnogorskega nogometaša Stevana Jovetića, ki si je pretrgal križne vezi. To je za klub iz Firenc hud udarec, saj imajo v napadu na voljo le enega pravega napadalca, in sicer Alberta Gilardina. Adrian Mutu se bo v ekipo vrnil šele oktobra, potem ko bo odslužil kazen zaradi uživanja drog. Mnogi zdaj pričakujejo novega napadalca v vijoličastem dresu. Fiorentina bo z nastopi v novi sezoni italijanskega prvenstva začela 29. avgusta proti Napoliju.