Primož Roglič bo na SP-ju nastopil le na cestni dirki. Foto: www.alesfevzer.com
Primož Roglič bo na SP-ju nastopil le na cestni dirki. Foto: www.alesfevzer.com
Roglič bo vse moči usmeril na cestno dirko v Innsbrucku

"Za to se pripravljam. Bo zelo težko. Je enodnevna dirka, veliko stvari je pomembnih. Na etapnih dirkah imaš več popravnih izpitov. Na koncu dobiš, po kar si prišel. SP je enodnevna dirka, ogromno stvari se mora 'poklopiti'. Ne obremenjujem se s tem. Osredotočam se nase. Treniram dobro," pravi 28-letnik.

Že pred časom je sporočil, da ne bo branil drugega mesta z lanskega SP-ja v vožnji na čas. Čeprav je vmes na dirki po Britaniji odpeljal kronometer in se z ekipo LottoNL-Jumbo veselil sploh prve moštvene zmage v tej disciplini, ostaja pri prvotni odločitvi, ki jo je sprejel zaradi težav s komolcem in zaradi katerih ni mogel trenirati na kronometrskem kolesu.

"Ostajam pri tej odločitvi. Grem samo na cestno dirko. Na dirki po Britaniji je bil 14-kilometrski kronometer, ki je bil precej specifičen. Ni imel veliko skupnega s kronometrom, ki čaka tekmovalce na SP," je povedal Roglič, ki svoje odločitve ne obžaluje, pa čeprav bi mu razgibana in zahtevna trasa bržčas zelo ustrezala.

S poškodovanim komolcem nima več težav, tudi skrbi z zobom, ki jih je imel vmes, je odpravil. "Glavna skrb je zdaj kolo," pravi.

Roglič ni obremenjen niti s tekmovalci, ki se bodo v Innsbrucku borili za prestižno mavrično majico. "SP je enodnevna dirka z ogromno tekmovalci, ki so sposobni biti spredaj. Bomo videli, kako se bo odvijalo. Težko je napovedovati. Ne skušam se obremenjevati, kdo bo tam in kdo ne. Če bom dobro pripravljen, če bom osredotočen, da naredim svojo stvar skupaj z ekipo, če vsi damo od sebe 110 odstotkov, bomo zadovoljni, ne glede na to, za katero mesto se bom boril," je nekoliko diplomatsko razložil slovenski zvezdnik.

Jasno pa je izpostavil naslednje: "Hribolazci moramo poskrbeti za težko dirko. Že pred zadnjim strmim klancem bo dovolj velika selekcija. Ne smemo dopustiti, da pridejo zraven močni tekmovalci."

Kdo bo 30. septembra oblekel slovenski dres in skušal Rogliču pomagati do novega velikega uspeha, bo selektor moške reprezentance Andrej Hauptman uradno razkril v ponedeljek na novinarski konferenci.

Roglič bo vse moči usmeril na cestno dirko v Innsbrucku