Domžalčani so pred enim tednom v Stožicah presenetljivo slavili zmago z 2:1, zdaj pa lahko pokvarijo West Hamu krst v novem domovanju na olimpijskem stadionu. Foto: Reuters
Domžalčani so pred enim tednom v Stožicah presenetljivo slavili zmago z 2:1, zdaj pa lahko pokvarijo West Hamu krst v novem domovanju na olimpijskem stadionu. Foto: Reuters

ro razpoloženi in z upanjem, da jim bo uspelo zadržati prednost (2:1) in izločiti West Ham.

Domžale se tekmecem skušajo upirati z zanimivimi prijemi. Trener Luka Elsner svoje varovance motivira tudi z gledanjem filmov. Eden od teh je hollywoodska uspešnica 300, ki se nanaša na antični boj Špartancev s Perzijci.

Če bi dosegli gol v gosteh ...
"Tako kot tistih 300 Špartancev smo tudi mi majhni in v podrejenem položaju, a bomo naredili vse, da zadržimo položaj. Uporabljamo veliko motivacijskih metod, saj je psihološka priprava izjemnega pomena. Moramo se biti pripravljeni boriti na zelenici," je za BBC pojasnil Elsner, ki se zgleduje tudi po strategu Atletica Madrida Diegu Simeoneju.

"Vesel sem, da smo na prvi tekmi pokazali, da smo lahko nevarni. To je pomemben argument za njihovo pripravo. Če bi čutili, da ob njihovem pritisku ne zmoremo nič, bi bilo za nas izjemno težko zdržati pritisk na našo obrambo. Zavedajo se, da smo po osvojeni žogi lahko zelo nevarni in da znamo na ta način doseči gol, tako da ne pričakujem popolnega napada na našo zadnjo linijo. Prepričan sem, da se bo v njihovem sistemu in organizaciji igre nekaj spremenilo in da bo njihov pristop do tekme drugačen," je povedal Elsner.

Ne želijo biti le muha enodnevnica
Dodal je, da ne želijo biti le kratkoročno presenečenje in da ne želijo dati ljudem misliti, da so slučajno dobili prvo tekmo. "Želimo doseči zastavljeni cilj, trenutno pa smo končali šele prvi polčas in po prvem polčasu še nobena ekipa ni zmagala oziroma napredovala. Pred nami je še drugi polčas, ki bo bistveno težji. Ne moremo mimo tega, da smo si malce povečali svoje možnosti za napredovanje, saj je bilo pred prvo tekmo teh nič oziroma največ pet odstotkov. Zdaj smo številko malce dvignili," je med drugim pred obračunom pred 54.000 gledalci še povedal Elsner.

"Zelo težko bo, a sem optimist. Upam, da bo to povsem drugačna tekma. Moramo biti boljši in zmagati na našem stadionu, saj imamo tudi v Evropi visoke ambicije," pravi desna roka glavnega trenerja West Hama Slavena Bilića Nikola Jurčević.

Tekma na olimpijskem stadionu se bo začela v četrtek ob 20.45.