Foto:
Foto:
Michael Ballack
Michael Ballack je bil med najbolj razočaranimi. Finale Eura je bil že deseti finale, ki ga je izgubil. Foto: Reuters

Drugouvrščeno moštvo z Eura je enourno dobrodošlico, ki jo je v živo prenašalo več televizijskih postaj, doživelo v t. i. Fan Milu, kjer si je finalno tekmo ogledalo okoli 600.000 ljudi. Na tisoče otrok ni odšlo v šolo, da bi videli svoje nogometne junake. Oblečeni v barve nacionalne zastave, so številni nosili napise, na katerih so se jim zahvaljevali za pot do finala.

Letalo moštva, ki je priletelo z Dunaja, je nad Berlinom nekajkrat nizko zakrožilo, da si je moštvo lahko ogledalo zbrano množico ljudi.

Navijači 12. igralec
"Veliko razočaranje je, da prideš tako daleč na turnirju, v finale, nato pa izgubiš," je po vrnitvi z Dunaja povedal kapetan Michael Ballack, ki je izgubil že deseti finale, v katerem je nastopal z reprezentanco ali svojim klubom. "Mislim, da nam brez čudovitih navijačev ne bi uspelo priti tako daleč", je povedal kapetan. "Vsi smo po televiziji videli, koliko navijačev se je zbralo za vsako našo tekmo. Počutili smo se, kot da je z nami na igrišču še en igralec."

Löw: "Špance bomo naslednjič premagali"
"Sinoči smo bili precej žalostni, vendar smo z drugim mestom dosegli veliko. Mislim, da smo vsi lahko ponosni, da smo bili v finalu," je bil kljub porazu na dosežek svojega moštva ponosen selektor Joachim Löw. "Španija je odlično moštvo, sinoči so bili fantastični," je športno priznal, da so Španci zasluženo slavili. "Vendar jih bomo, če se spet srečamo z njimi na kakem turnirju, premagali," je dodal.

Vratar Jens Lehmann je priznal, da bo o prejetem golu, ki ga je v 33. minuti zabil Torres, še dolgo razmišljal. "To je en gol, za katerega si želim, da bi ga lahko preprečil. Preganjal me bo do konca življenja. Kljub porazu je čudovito, da so ljudje tako navdušeni."

T. V.