Govorice, da bo Cristiano Ronaldo odšel k Realu, kar ne potihnejo. Bo to zmotilo mir v portugalski reprezentanci? Foto: MMC RTV SLO
Govorice, da bo Cristiano Ronaldo odšel k Realu, kar ne potihnejo. Bo to zmotilo mir v portugalski reprezentanci? Foto: MMC RTV SLO

Luis Felipe Scolari, ki je Brazilce leta 2002 popeljal do naslova svetovnih prvakov, pred uvodno tekmo evropskega nogometnega prvenstva, 7. junija proti Turčiji, razmišlja le še o tem, koga uvrstiti na sredino igrišča ob Petita in Deca. Kandidati so Joao Moutinho, Miguel Veloso in Raul Meireles. Scolari priznava, da njegovo moštvo še ni najbolje pripravljeno, vendar je prepričan, da se bo forma na turnirju stopnjevala.

"Potem ko smo pred štirimi leti igrali v finalu evropskega, pred dvema letoma pa v polfinalu svetovnega prvenstva, imamo le en cilj: osvojiti naslov prvaka. Toda tu je še 15 moštev in osem favoritov. Najprej se moramo uvrstiti v četrtfinale, potem pa si bomo s tekme v tekmo postavljali nove cilje," je povedal Scolari.

Za nekaj vznemirjenja je poskrbel prvi zvezdnik moštva Cristiano Ronaldo. Čeprav je večkrat poudaril, da ostaja pri Manchester Unitedu, je njegov stric za španski časnik Marca izdal, da se je 23-letni nogometaš že odločil, da odide k Realu. Kraljevi klub naj bi zanj odštel 80 milijonov evrov odškodnine, letna plača pa naj bi znašala devet milijonov evrov.


T. O.