Luiz Felipe Scolari bo v ogenj poslal rezerviste, medtem ko se Ronaldo že pripravlja na četrtfinalni obračun. Foto: EPA
Luiz Felipe Scolari bo v ogenj poslal rezerviste, medtem ko se Ronaldo že pripravlja na četrtfinalni obračun. Foto: EPA
Köbi Kuhn
Köbi Kuhn preživlja težke čase, a se stvari počasi le obračajo na bolje. Foto: EPA
Ricardo Quaresma
Ricardo Quaresma bo skušal dokazati, da si zasluži prednost pred ne najbolj prepričljivim Simaom. Foto: EPA

Brazilec na portugalski klopi, ki bo po koncu evropskega prvenstva prevzel Chelsea, bo namenil Cristianu Ronaldu in ostalim najbolj obremenjenim igralcem tekmo počitka, namesto njih pa bo preiskuil sposobnosti nogometašev, ki so v prvih dveh tekmah bolj greli klop. V prvi enajsterici bo tako kar sedem novincev, samo vratar Ricardo, branilca Pepe in Paulo Ferreira in napadalec Nuno Gomes bodo šer tretjič začeli tekmo.

Zmaga za Kuhnovo slovo
Švicarski selektor Köbi Kuhn, čigar žena se je v četrek prebudila iz kome, se želi od reprezentance posloviti s prestižno zmago nad enim izmed glavnih favoritov za končno slavje na Dunaju. "Kljub izgubi vseh možnosti za napredovanje, bi bila prva švicarska zmaga na evropskih prvenstvih lep dosežek. Zakaj pa ne bi premagali Portugalcev, ki so z mislimi že v četrtfinalu? Mislim, da si prav vsi moji nogometaši želijo z uspehom posloviti od navijačev, ki si to konec koncev tudi zaslužijo," verjame v podvig 64-letnik iz Züricha, ki ga bo po nedelji na klopi Švice nadomestil Ottmar Hitzfeld.

Počivali bodo Ronaldo, Deco, Simao, ...
"Resnično pravi test naše kakovosti prihaja s četrtfinalom, vendar zaradi tega naša motiviranost proti Švici ne bo nič manjša. Igralci, ki bodo igrali, večinoma še niso dobili prave priložnosti na prvenstvu in bodo skušali dokazati Scolariju, da sodijo v udarno enajsterico," je Cristiano Ronaldo povzel zakaj Švici na tekmi, ki ne bo odločala o ničemer, ne bo s strani Portugalcev prav nič olajšano.

Bodo Portugalci poravnali razmerje?
V medsebojnih dvobojih (18) Švica celo vodi z sedmimi zmagami proti šestimi, vendar zadnja zmaga "Natijev" sega v daljno leto 1969, zadnji obračun leta 1993 pa je z 1:0 pripadel Portugalski. Švicarji ne tekmi v Baslu ne bodo mogli računati na kar tri poškodovane napadalce (Frei, Streller, Derdiyok), zato bo napad znova vodil Hakan Yakin, na drugi strani pa bo svoje sposobnosti skušal dokazati predvsem Ricardo Quaresma, ki skuša iz udarne Scolarijev postave izriniti Simaoa Sabroso.

Skupina A, tretji krog

Basel, nedelja ob 20:45:

ŠVICA                       PORTUGALSKA
---------------------------------------
 1 Benaglio         23 Ricardo       
 5 Lichtsteiner     13 Miguel         
 2 Djerou           15 Pepe         
 4 Senderos          3 Alves         
 3 Magnin            2 Ferreira          
19 Behrami          19 Nani           
 8 Inler             5 Meira        
15 Fernandes         6 Meireles          
22 Vonlathen        17 Quaresma    
14 Gygax            21 Gomes           
10 Yakin             9 Almeida     
---------------------------------------
                                       
Sodnik: Konrad PLAUTZ (Avstrija)

T. G.