Henrik Larsson je za reprezentanco doslej zbral 93 nastopov in zabil 36 golov. Foto: EPA
Henrik Larsson je za reprezentanco doslej zbral 93 nastopov in zabil 36 golov. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Švedi bodo imeli ob Larssonu na Euru še nekaj eminentnih napadalnih imen, tudi Zlatana Ibrahimovica. Foto: EPA

36-letni legendarni napadalec je tako veliko presenečenje na 23-članskem seznamu švedske reprezentance za junijski spektakel leta. Nekdanji zvezdnik Celtica, Barcelone in Manchester Uniteda je reprezentančno kariero sklenil po SP-ju 2006 in se pridružil domačemu Helsingborgsu.

Ima še večjo lakoto po nogometu
To sezono je zanj v 11 nastopih zabil že šest zadetkov, več kot soliden pa je bil tudi v Pokalu Uefa: "Potem ko smo v Helsingborgu, tako jeseni v Pokalu Uefa kot v švedski ligi, igrali dobro, imam še večjo lakoto po nogometu. Je taka zabava, pravi užitek," je obrazložil Larsson, ki je slovo napovedal že po SP-ju 2002, a bil nato na EP-ju 2004 na Portugalskem celo prvi strelec treh kron. Zdaj bi v njihovem dresu rad igral tudi po turnirju v Avstriji in Švici.

Seznam švedske reprezentance:
Vratarji: Andreas Isaksson (Manchester City), Rami Shaaban (Hammarby), Johan Wiland (Elfsborg)

Branilci: Olof Mellberg (Aston Villa), Petter Hansson (Rennes), Mikael Nilsson (Panathinaikos), Niclas Alexandersson (Göteborg), Andreas Granqvist (Helsingborg), Daniel Majstorovic (Basel), Fredrik Stoor (Rosenborg), Mikael Dorsin (Cluj)

Vezisti: Tobias Linderoth (Galatasaray), Daniel Andersson (Malmo), Anders Svensson (Elfsborg), Kim Kallstrom (Lyon), Christian Wilhelmsson (Deportivo La Coruna), Fredrik Ljungberg (West Ham), Sebastian Larsson (Birmingham City)

Napadalci: Zlatan Ibrahimovic (Inter Milan), Johan Elmander (Toulouse), Marcus Allback (Copenhagen), Markus Rosenberg (Werder Bremen), Henrik Larsson (Helsingborgs)

Ž. K.