Si upate napovedati natančne izide tekem? Foto: MMC RTVSLO
Si upate napovedati natančne izide tekem? Foto: MMC RTVSLO

Z Nostradamusom lahko napoveste izid vsake tekme in pri tem tekmujete z drugimi uporabniki storitev MMC-ja. Za sodelovanje v igri je potrebna le brezplačna registracija na www.rtvslo.si/nostradamus.

Izide tekem lahko napovedujete od trenutka, ko je znan posamezen par (ker so pari in termini tekem v predtekmovanju že dolgo časa znani, lahko izide za ta del tekmovanja že napovedujete) do začetka posamezne tekme. Napoved lahko poljubno spreminjate vse do začetka tekme. Po vsaki tekmi bomo objavili lestvico najboljših.

Kako bomo točkovali?
Pravila točkovanja si poglejmo na zgledu tekme ob odprtju prvenstva med Švico in Češko. Recimo, da gostitelji slavijo z 2:1.

- natančno napovedani izid (2:1) vam prinese 3 točke;
- pravilno zadeti tip in število zadetkov ene ekipe (2:0, 3:1, 4:1 …) vam prinese 2 točki;
- pravilno zadeti tip (1:0, 3:0, 4:2 …) vam prinese 1 točko;
- v vseh preostalih primerih (0:0, 0:1, 1:3 ...) ne prejmete točk.

V sklepnih fazah tekmovanja (od četrtfinala dalje) se bo zaradi pomembnosti tekem vrednost točkovanja podvojila. Natančno napovedan izid bo vreden 6 točk, pravilno zadeti tip in število zadetkov ene ekipe 4 točke ter pravilno zadeti tip 2 točki. Skupno je tako mogoče osvojiti 114 točk (72 + 42). Igri se lahko priključite v kateri koli fazi (a seveda ne morete več tekmovati v napovedi tekem, ki so bile že odigrane).

Prvi trije bodo prejeli praktične nagrade.

C. R.