Diego Forlan je zapravil dve lepi priložnosti. Foto: Reuters
Diego Forlan je zapravil dve lepi priložnosti. Foto: Reuters
Nicholas Lodeiro
Sodnik Juiči Nišimura je upravičeno izključil Nicolasa Lodeira. Foto: EPA
Raymond Domenech
Raymond Domenech je bil že pred tekmo na udaru kritik. Veliko igralcev komaj čaka na Laurenta Blanca, ki bo galske peteline prevzel po SP-ju. Foto: Reuters

Urugvajci so srečanje končali le z desetimi igralci, saj je bil Nicolas Lodeiro, ki je vstopil v 63. minuti, devet minut pred koncem izključen zaradi dveh rumenih kartonov. Francozi so imeli rahlo terensko premoč (posest 58:42), a so bili brez idej v zaključku. Taktična igra z malo priložnostmi ni navdušila nikogar, poleg vuvuzel so na stadionu Green Point odmevali žvižgi.

Oglejte si posnetek prvega in drugega polčasa tekme Urugvaj - Argentina!
Zapretila Govou in Forlan
V 7. minuti je Franck Ribery odlično prodrl po levi strani in podal v sredino, kjer je Sidney Govou zgrešil. Urugvajci so se prebudili po četrt ure igre, ko je Diego Forlan z desnico pošteno ogrel dlani Huga Llorisa. Dve minuti pozneje je Yoann Gourcuff zvito poskusil s prostim strelom z leve strani, a je Fernando Muslera žogo odbil v kot. Prvi polčas res ni navdušil. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma. Francozi so dvakrat streljali na vrata, petkrat pa mimo gola. Urugvaj je imel žogo več v svojih nogah (53:47).

Ali ste že oddali napoved za Nostradamus? Priključite se napovedovanju izidov 19. svetovnega prvenstva.

Tudi v drugem polčasu se je nadaljevala zelo povprečna igra. Še vedno si je najbolj prizadeval Gourcuff, Ribery pa je v 60. minuti grdo zgrešil žogo, ko je meril z roba kazenskega prostora. Na drugi strani je Forlan s prostega strela s 25 metrov preizkusil Llorisa, žoga je pred njim nerodno odskočila. V 72. minuti je Thierry Henry zamenjal Nicolasa Anelko. V naslednji minuti je po podaji Luisa Suareza z dvanajstih metrov streljal Forlan, a žoga je zadela mimo vrat.
Galski petelini niso unovčili prednosti igralca več
Razvpiti selektor Raymond Domenech je v igro poslal še Florenta Maloudaja. Devet minut pred koncem je bil izključen Nicolas Lodeiro, po grobem prekršku nad Bacaryjem Sagnajem je prejel drugi rumeni karton. V igri je bil le 18 minut. Zadnjo priložnost je imel v zadnji minuti sodnikovega podaljška Henry, njegov prosti strel z 22 metrov je končal v živem zidu.
Domenech zelo razočaran
"Zelo sem frustriran. Nismo bili dovolj zbrani v zaključku akcij. Urugvaj ima odlične igralce v obrambi, delovali so brezhibno," je bil potrt Domenech.
Francozi se bodo v drugem krogu v četrtek pomerili z Mehiko, Urugvajce pa dan prej čaka srečanje z Južno Afriko.

Skupina A (Cape Town):
URUGVAJ - FRANCIJA 0:0
64.100 gledalcev

Urugvaj: Muslera, Victorino , Lugano , Godin, M. Pereira, Perez, Arevalo, A. Pereira, Gonzalez ( 63./Lodeiro 81.), Suarez ( 74./Abreu), Forlan.

Francija: Lloris, Sagna, Gallas, Abidal, Evra , Gourcuff (75./Malouda), Toulalan , Diaby, Ribery , Govou, Anelka ( 72./Henry)

Sodnik: Juiči NIŠIMURA (JAP)

JAR - MEHIKA 1:1 (0:0)