Antoine Griezmann je v Atletico leta 2014 prišel iz Real Sociedada. Foto: Reuters
Antoine Griezmann je v Atletico leta 2014 prišel iz Real Sociedada. Foto: Reuters

28-letni Francoz ni razkril, kam se seli, toda španski mediji so prepričani, da bo kariero nadaljeval pri Barceloni, ki jo je lani zavrnil, o tem posnel celo dokumentarec z naslovom Odločitev in junija podpisal novo pogodbo z Atleticom do leta 2023.

Da je Barcelona znova iztegnila lovke za Griezmannom, so mediji poročali že v torek dopoldne. Katalonci naj bi prodali Brazilca Philippa Coutinha, za katerega so januarja 2018 Liverpoolu plačali za klub rekordnih 165 milijonov evrov.

S Francijo zmagovalec svetovnega prvenstva 2018 v Rusiji je dejal, da je o odločitvi obvestil trenerja Diega Simeoneja in izvršnega direktorja Miguela Angela Gila Marina.

Navijače Atletica bo vedno nosil v srcu
"Potem ko sem govoril z njima in klubskim vodstvom, sem želel to takoj sporočiti vam, Atleticovim navijačem. Vedno ste mi dajali veliko ljubezni, zdaj pa odhajam, da vidim druge stvari, novim izzivom naproti. Resnično je težko biti na tej točki, toda čutim, da moram to storiti. Želim se vam zahvaliti za vso podporo, ki ste mi jo izkazovali v teh petih letih. Tu sem osvojil svoje prve lovorike in doživel nekaj neverjetnih trenutkov, ki se jih bom vselej spominjal. Atleticove navijače bom vedno nosil v svojem srcu. Nikoli ni lahko sprejemati takšnih odločitev,"
je povedal Griezmann.

V pogodbi z Atleticom je imel klavzulo, da lahko zapusti klub le ob odškodnini 200 milijonov evrov, vendar več medijev poroča, da bo s 1. julijem ta številka padla na 120 milijonov evrov.

Pet sezon najboljši strelec kluba
Griezmann je v Atletico leta 2014 prišel iz Real Sociedada za 30 milijonov evrov in bil v vseh petih sezonah najboljši strelec kluba. Maja lani je osvojil Evropsko ligo, v finalu je ob zmagi nad Marseillem s 3:0 dosegel dva zadetka. Atletico se je nato veselil še osvojitve evropskega superpokala. Leta 2016 je bil v finalu Lige prvakov v Milanu po 11-metrovkah boljši mestni tekmec Real.

Odhajata tudi Hernandez in Godin, Oblak ostaja
Že pred Griezmannom, ki naj bi imel v Madridu po poročanju Marce letno plačo več kot 20 milijonov evrov, sta odhod iz Atletica po koncu sezone napovedala tudi francoski branilec Lucas Hernandez, ki se seli k Bayernu, in dolgoletni kapetan Diego Godin. Urugvajcu se izteče pogodba.

Je pa novo pogodbo z Madridčani prejšnji mesec podpisal Jan Oblak, ki je zvestobo Wandi Metropolitano obljubil do poletja 2023.