Jens Lehmann je za Nemčijo odigral 61 tekem. Foto: Reuters
Jens Lehmann je za Nemčijo odigral 61 tekem. Foto: Reuters

"Ali je Dennis tukaj, da vam zapolni črno kvoto?" je zapisal Jens Lehmann. Nekdanji nemški reprezentančni vratar je s tem zapisom komentiral prisotnost Dennisa Aoga kot strokovnega komentatorja na Skyu za Ligo prvakov med Manchester Cityjem in PSG-jem.

Aogo je sporočilo objavil na Instagramu. Foto: Zajem zaslona
Aogo je sporočilo objavil na Instagramu. Foto: Zajem zaslona

Sporočilo objavil na Instagramu
Aogo je prejel sporočilo, ki mu sicer ni bilo namenjeno. Posnetek zaslona je objavil na Instagramu, Lehmannu pa odgovoril nazaj: "Joj, to resno misliš? Sporočilo verjetno ni bilo namenjeno meni."

"To je bilo zasebno sporočilo"
Po poročanju AFP-ja se je Lehmann Aogu takoj opravičil in pohvalil njegovo delo strokovnega komentatorja. Za Bild pa je priznal, da je bilo njegovo sporočilo 'nespretno ubesedeno', a naj bi bilo pozitivno: "Odgovoren sem za to, da je ta zapis prišel z mojega telefona, to je bilo zasebno sporočilo," je poskušal pojasniti, ne da bi razkril pravo ime prejemnika.

V Tennor Holdingu so se mu odpovedali
Lehmann je bil v upravnem odboru Herthe kot predstavnik in svetovalec glavnega delničarja Larsa Windhorsta, lastnika Tennor Holdinga. "Odpovedali smo svetovalno pogodbo z Jensom Lehmannom, s čimer je konec njegove dejavnosti v upravnem odboru Herthe Berlin. Incident ni združljiv z načeli podjetja," so v izjavi za javnost zapisali v podjetju.