Roman Bezjak je v 10. minuti po
Roman Bezjak je v 10. minuti po "darilu" Erica Dierja zapravil veliko priložnost za Slovenijo. Angleški vratar Joe Hart je dobil dvoboj na "štiri oči" s 27-letnim Korošcem. Foto: BoBo
Jasmin Kurtić
Jasmin Kurtić je v prvem polčasu stresel vratnico, v drugem pa še prečko. Foto: Reuters
Jan Oblak
Jan Oblak je v 3. minuti takole izbil žogo pred Danielom Sturridgeem. Foto: Reuters
Josip Iličić
Josip Iličić je znova odigral mojstrsko. Tik pred koncem pa je nanj grobo štartal Gary Cahill in dobil samo rumeni karton. Foto: Reuters
Vsi vrhunci tekme Slovenija - Anglija

Slovenci so pred 13.274 gledalci v Stožicah navdušili z bojevitostjo in pristopom. Angleži so imeli sicer žogo pričakovano več v nogah (65:35), a so bili varovanci Srečka Katanca nevarnejši.

Vratnica in prečka Kurtića
Najbližje zadetku je bil Jasmin Kurtić, ki je v 10. minuti s strelom z roba kazenskega prostora stresel vratnico, v 47. pa je angleški vratar Joe Hart njegov poskus z glavo preusmeril v prečko, od koder se je nato žoga odbila v polje. Razmerje strelov je bilo 13:13, v okvir vrat pa 4:4.


11. novembra gostovanje na Malti

Slovenija tako po treh krogih kvalifikacij ostaja neporažena. S petimi točkami si deli drugo mesto v skupini F skupaj z Litvo. Naslednja tekma jo čaka 11. novembra, ko bo gostovala na Malti. Na vrhu lestvice ostaja Anglija s sedmimi točkami.

Hart ustavil Bezjaka, vratnica Kurtića
Uvod tekme je pripadel Angležem, ki so zapretili že v prvi minuti, a nevarne akcije jim ni uspelo kronati s strelom v okvir vrat. Malo pozneje je Jan Oblak s pravočasnim posredovanjem izbil žogo v kot tik pred napadalcem Danielom Sturridgeom. A tudi Slovenci so kmalu pokazali zobe. V 10. minuti je Roman Bezjak prestregel podajo Erica Dierja in se prebil sam pred vratarja Harta, vendar mu je slednji ubranil zanesljiv gol. Žoga je nato prišla do Kurtića, ki pa je z roba kazenskega prostora stresel vratnico.

Slovenci sprožili edini strel v okvir vrat
Dinamičen začetek na obeh straneh je napovedal dinamično tekmo. V nadaljevanju so imeli Angleži žogo pričakovano več v nogah, medtem ko so Slovenci čakali na protinapade. A Anglija je kljub pobudi jalovo napadala, saj so Slovenci z dobrim postavljanjem in bojevitostjo odbili vse poskuse. Polčas se je tako končal z 0:0. Statistika: posest žoge 64:36, streli 3:2 - oboje v korist Anglije, medtem ko so Slovenci sprožili edini strel v okvir vrat.

Rezultate in statistiko tekem lahko v živo spremljate z mobilno aplikacijo RTV Šport.


Sodelujte v nagradni igri in si priborite dres Jana Oblaka.


Hart in prečka rešila Angleže po strelu Kurtića

Slovenci so odlično začeli drugi polčas. Znova odlični Josip Iličić in Valter Birsa sta v 47. minuti izigrala angleško obrambo, a je nato sledila ena podaja "preveč". Namesto da bi "Jojo" ustrelil z desne strani, je podal na drugo stran, kjer pa ni bilo nikogar. V naslednjih dveh napadih je najprej po podaji iz kota nevarno poskusil Boštjan Cesar, malo pozneje pa je Hart z golove črte in s pomočjo prečke izbil poskus Kurtića z glavo. Po trenutkih zatišja je v 59. minuti Iličić lepo ustrelil s približno 20 metrov, njegov poskus pa je za las zletel mimo leve vratnice Harta. Na drugi strani je rezervist Andros Townsend z zvitim strelom skušal ukaniti Oblaka, ki pa je bil na pravem mestu.

Mevlja zamenjal Cesarja
V 65. minuti pa udarec za slovensko reprezentanco. Kapetan Cesar, ki je šepal že dalj časa, je po dvoboju z Theom Walcottom obležal na tleh. Zamenjal ga je Miha Mevlja. Že malo pozneje je sijajni Iličić prestregel žogo angleški obrambi in po levi strani stekel sam proti Hartu, vendar mu je ta zmanjšal kot in ubranil strel.

Oblak ustavil strel Lingarda
V 73. minuti je pri Angležih vstopil Wayne Rooney, ki je nato v 79. nevarno zapretil z roba kazenskega prostora, a je bil za kakšen meter nenatančen. Precej nevarnejši je bil strel Jesseja Lingarda v 82. minuti, a se je vratar Oblak izkazal z lepo obrambo. Malo pozneje še tretja zamenjava pri Sloveniji. Namesto Krhina je v igro vstopil Nik Omladič. Slovenci so nato do konca odbili vse napade gostov in se veselili velike točke.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2018

Skupina F

SLOVENIJA - ANGLIJA 0:0
13.274 gledalcev

Slovenija (4-4-2): Oblak; Jokić, Cesar (65./Mevlja), Samardžić, Struna ; Krhin (84./Omladič), Kurtić, Verbič, Birsa (59./Kronaveter ); Iličić, Bezjak.

Anglija (4-2-3-1): Hart; Walker, Cahill , Stones, Rose; Dier , Henderson; Walcott (62./Townsend), Alli (73./Rooney), Lingard ; Sturridge (82./Rashford).

Sodnik: Deniz Aytekin (NEM)


SLOVAŠKA - ŠKOTSKA 3:0 (1:0)
Mak 18., 56., Nemec 68.
LITVA - MALTA 2:0 (0:0)
Černih 76., Novikovas 84.
: Caruana 82./Malta

Lestvica:                           
ANGLIJA             3  2 1 0  3:0  7
LITVA               3  1 2 0  5:3  5
SLOVENIJA           3  1 2 0  3:2  5
ŠKOTSKA             3  1 1 1  6:5  4
SLOVAŠKA            3  1 0 2  3:2  3
MALTA               3  0 0 3  1:9  0

Vsi vrhunci tekme Slovenija - Anglija