Bayernu po izpadu iz Lige prvakov in nemškega pokala ostaja le še boj za prvenstveno lovoriko. Foto: Reuters
Bayernu po izpadu iz Lige prvakov in nemškega pokala ostaja le še boj za prvenstveno lovoriko. Foto: Reuters

Varovanci Pepa Guardiole so si pot med četverico tlakovali na prvi tekmi, ki so jo dobili s 3:0. Na povratni so Bavarci spodbudno začeli, a niso našli poti do nasprotnikove mreže. Upanje je tlelo do 57. minute, ko je spet zadel Erling Haaland in se odkupil za v 37. minuti zgrešeno enajstmetrovko. Norvežan je zabil gol na zadnjih sedmih tekmah, ko je v polno meril 15-krat iz 22 strelov. V Ligi prvakov je že pri 35 golih, do katerih je prišel kot najmlajši nogometaš v zgodovini.

Sorodna novica Manchester City in Inter suvereno zadržala prednost s prve tekme

"Tretje leto zapored smo se uvrstili v polfinale. Nismo igrali dobro v prvem polčasu, predvsem Coman nam je delal težave po levi strani. Pred enajstmetrovko so imeli eno, dve priložnosti, toda res smo se dobro branili v kazenskem prostoru. Drugi polčas je bil precej boljši," je povedal Guardiola.

"Poznam ta stadion. Navijači vedno verjamejo in pritiskajo na tekmeca. Še enkrat bi rad poudaril našo obrambo. Tu smo se najbolj izboljšali glede na prejšnje leto. Izkušnje, ki so si jih pridobili igralci v prejšnjih letih, se zdaj še kako kažejo," je dodal Guardiola.

"Nekoč heroji, zdaj poraženci"

Presenetljiva poteza vodstva Bayerna, da konec marca odstavi trenerja Juliana Naglesmanna (osem zmag na osmih tekmah v letošnji Ligi prvakov) in na njegovo mesto pripelje Thomasa Tuchla, se je izkazala za napačno. Vse bolj vprašljive poteze športnega direktorja Hasana Salihamidžića in izvršnega predsednika Oliverja Kahna navijačem bavarskega velikana ne dajo miru.

"Braco in Kahn so bili nekoč heroji, zdaj so poraženci," je pisalo na transparentu, ki so ga navijači na Alianz Areni razvili v prvem polčasu, ob koncu tekme se je za golom razvil še večji napis: "Cilji so lahko zgrešeni, ne pa tudi vrednote kluba! Preverite politiko upravljanja kluba."

Tuchel dobil le dve od šestih tekem

Od prihoda na klop Bayerna je Tuchel dobil le dve od šestih tekem. Bavarci so pod njegovim vodstvom izpadli tako iz Lige prvakov kot iz nemškega pokala. V nemškem prvenstvu je Bayern doma nazadnje remiziral s Hoffenheimom, ki se bori za obstanek. Le nespretnosti Borussie se lahko zahvali, da je prednost na vrhu še vedno dve točki.

Ni bilo sreče, pravita Tuchel in Kimmich

Kljub temu da niti za trenutek niso bili blizu napredovanju, je bil Tuchel zadovoljen s predstavo Bayerna: "Mislim, da smo imeli nasprotnika na trnku še bolj kot prejšnji teden v Manchestru. Toda tako kot na prvi tekmi nismo imeli trenutka sreče, ki bi prinesel preobrat. Sem zelo zadovoljen s tistim, kar smo prikazali. Ne nazadnje smo igrali z ekipo, ki je v najboljši formi v vsej Evropi. Bili smo popolnoma enakovredni. Iz malo priložnosti smo prejeli zadetke na obeh tekmah, bili smo kaznovani. Menim, da končni izid ne pokaže prave slike."

Podobnega mnenja je bil tudi kapetan Bayerna Joshua Kimmich: "Jezen sem, ker nismo povedli iz številnih priložnosti. Res bi rad vedel, kako bi se razvila tekma, če bi v prvem polčasu povedli z 1:0. Če pogledate na vseh 180 minut dvoboja, smo morda le 20, 30 minut igrali slabo. Mislim, da nocoj nismo potrebovali čudeža. Danes bi lahko dosegli tri ali več golov."

Kakor koli, polfinalna para Lige prvakov sta Real Madrid – Manchester City in Milan – Inter. Prvi tekmi bosta 9. oziroma 10. maja. Finale bo 10. junija v Carigradu.