Gianluca Scamacca proslavlja drugi gol. Foto: Reuters
Gianluca Scamacca proslavlja drugi gol. Foto: Reuters

Tekma na Anfieldu se je začela udarno. Mario Pašalić je že v 3. minuti zapretil s strelom od blizu, Liverpool pa je rešila glava vratarja. Že v naslednjem protinapadu je moral posredovati tudi vratar Atalante, ko je s strani streljal Darwin Nunez. Alexis Mac Allister je v 5. minuti streljal znotraj kazenskega prostora, njegov poskus pa je končal nad golom. V 26. minuti so si Italijani lahko oddahnili, saj je Harvey Elliott zadel prečko, žoga pa se je nato odbila tudi od vratnice.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

V 38. minuti so zadeli nogometaši Atalante. V protinapadu je Davide Zapacosta poslal predložek z desne v kazenski prostor, kjer je z 12 m močno streljal Gianluca Scamacca.

V drugem polčasu je sledil silovit pritisk Liverpoola. V 55. minuti je dvakrat s streloma od blizu poskusil Mohamed Salah, a Juan Musso je branil. Takoj zatem ga je po izvedenem kotu skušal presenetiti Virgil van Dijk, toda njegov strel z glavo je Musso prebral. Tudi Nunes ni našel poti do mreže.

Tako kot v prvem polčasu pa so se gola kljub številnim poskusom Liverpoola znova razveselili nogometaši Atalante. Charles De Ketelaere je v 61. minuti z leve poslal predložek v kazenski prostor, Scamacca pa je natančno meril v spodnji levi kot.

V 79. minuti veselje ob golu Mohameda Salaha ni dolgo trajalo, saj je bil Mohamed Salah v prepovedanem položaju.

V 81. minuti je Scamacca meril z glavo, a priložnosti za hat-trick ni izkoristil, žogo je poslal prek gola.

Dve minuti zatem je Atalanta znova zadela. Po izgubljeni žogi na sredini igrišča so nogometaši Atalante krenili v protinapad, Scamacca je podal Edersonu v kazenski prostor, strel mu je ubranil vratar Liverpoola, do odbitka pa je prišel Pašalić, ki je žogo poslal v mrežo.

En italijanski klub bo v polfinalu zagotovo igral, saj četrtfinalni par tvorita Milan in Roma. Prva tekma je bila v Milanu, tudi na njej so zmagali gostje, Rimljanom je minimalno zmago zagotovil gol branilca Gianluce Mancinija v 17. minuti.

Portugalska Benfica je proti Marseillu že vodila z 2:0, a so Francozi znižali zaostanek in ohranili realne možnosti, da po povratnem dvoboju postanejo skupni zmagovalci.

Svojo serijo zmag, v Evropi je ob enem neodločenem izidu zmagal že osmič, je nadaljeval prepričljivo vodilni v nemškem prvenstvu Bayer iz Leverkusna. Tako kot na nekaterih tekmah nemške lige je tudi tokratnega tekmeca, londonski West Ham, strl v zadnjih minutah. V 83. minuti je najprej v polno zadel Jonas Hofmann, v zadnji minuti rednega dela pa je bil natančen še Victor Boniface. Oba strelca sta v igro vstopila s klopi, prvi v 76., drugi pa v 77. minuti.

EVROPSKA LIGA

ČETRTFINALE, prve tekme

MILAN – ROMA 0:1 (0:1)
Mancini 17.

LIVERPOOL – ATALANTA 0:3 (0:1)
Scamacca 38., 61., Pašalić 83.

BAYER LEVERKUSEN – WEST HAM 2:0 (0:0)
Hofmann 83., Boniface 91.

BENFICA – MARSEILLE 2:1 (1:0)
Rafa Silva 16., Di Maria 52.; Aubameyang 67.

Povratne tekme bodo 18. aprila.


Miha Zajc. Foto: EPA
Miha Zajc. Foto: EPA

Zajčev Fenerbahče omilil poraz
Miha Zajc je edini slovenski predstavnik v četrtfinalu Konferenčne lige.

S Fenerbahčejem je na prvi četrtfinalni tekmi gostoval v Pireju pri Olympiacosu, po njej pa ni mogel biti ravno zadovoljen. Njegova ekipa je izgubila z 2:3.

Do njegovega odhoda z igrišča v 62. minuti pa je turška ekipa celo zaostajala z 0:3. Poraz Carigrajčanov sta omilila Dušan Tadič z enajstmetrovke v 68. in Irfan Kahveci v 74. minuti. Za grško ekipo so gole dosegli Konstantinos Fortunis, Stevan Jovetić in Chiquinho.

KONFERENČNA LIGA
ČETRTFINALE, prve tekme

OLYMPIACOS – FENERBAHČE 3:2 (2:0)
Fortunis 8., Jovetić 32., Chiquinho 57.; Tadić 68./11-m, Kahveci 74.
Zajc (Fenerbahče) je igral do 62. minute.

VIKTORIA PLZEN – FIORENTINA 0:0

CLUB BRUGGE – PAOK 1:0 (1:0)
Vetlesen 6.

ASTON VILLA – LILLE 2:1 (1:0)
Watkins 13., McGinn 56.; Diakite 84.

Povratne tekme bodo 18. aprila.