Neymar je bil nerešljiva uganka za branilce Peruja. Foto: Reuters
Neymar je bil nerešljiva uganka za branilce Peruja. Foto: Reuters

Po lanskem debaklu na domačem SP-ju so Brazilci južnoameriško prvenstvo v Čilu začeli s tremi točkami, ki jim jih je v drugi minuti sodnikovega podaljška prinesel rezervist Douglas Costa. Praktično vse je naredil Neymar, ki je lepo prodrl po levi strani in z vrhunsko diagonalno podajo našel 24-letnega nogometaša Šahtarja. Temu s sedmih metrov ni bilo težko premagati nasprotnikovega vratarja.

Peru je povedel v tretji minuti, ko je Jeffersona po veliki napaki Davida Luiza ukanil Christian Cueva. Le dve minuti pozneje je po podaji soigralca iz Barcelone Danija Alvesa z glavo izenačil Neymar, ki je pozneje s 25 metrov stresel tudi okvir vrat.

23-letni Neymar je v 64 nastopih za reprezentanco zabil 44. gol, kar ga na večni lestvici strelcev Brazilije uvršča na peto mesto za Pelejem, Ronaldom, Romariom in Zicom.

Na drugi tekmi skupine C je Venezuela presenetila hit lanskega mundiala Kolumbijo. Edini zadetek je v 60. minuti prispeval Jopse Salomon Rondon. "Vedeli smo, da nam ne bo lahko. Venezuela je dobro zaprla prostor pred svojimi vrati, tako da nismo našli poti do njihove mreže. Ne preostane nam drugega, kot da pozabimo na poraz in začnemo razmišljati o Braziliji," je dejal kolumbijski vratar David Ospina,

Skupina C, 1. krog:
KOLUMBIJA - VENEZUELA 0:1 (0:0)
Rondon 60.

BRAZILIJA - PERU 2:1 (1:1)
Neymar 5., Douglas Costa 90.; Cueva 3.