Glavni pokrovitelj kluba Izet Rastoder ne more pokriti naraščajočih stroškov. Foto: Aleš Fevžer
Glavni pokrovitelj kluba Izet Rastoder ne more pokriti naraščajočih stroškov. Foto: Aleš Fevžer

Kot uvodoma navajajo pri Olimpiji, je največji pokrovitelj kluba podjetje Derby, katerega lastnik Izet Rastoder je tudi predsednik kluba.

Ker pa se "z vsakim dnem povečujejo stroški poslovanja, obenem pa se povečuje število zaposlenih, zunanjih sodelavcev in število članov vseh selekcij, je utopično pričakovati, da bi ena sama oseba tudi v prihodnje nosila glavno finančno breme nemotenega delovanja kluba".

Zato se je izvršni odbor kluba 3. novembra odločil, da določi višino članarine pri 350 evrih. Vsak, ki bo plačal članarino, bo imel pravico glasovati na volilnem občnem zboru kluba, ki bo predvidoma 11. decembra in na katerem bo predstavljeno delovanje kluba.

Sezonske vstopnice za domače tekme, dresi in šali za člane
"Na prvi pogled se marsikomu zdi znesek previsok, vendar bo vsak bodoči član za omenjeno vsoto prejel sezonsko vstopnico za vse domače tekme (državno prvenstvo, pokal in morebitne tekme UEFA mednarodnih tekmovanj) ter paket proizvodov naše blagovne znamke (uradni dres, navijaški šal in kapa). Nekaj, česar naši člani še niso bili deležni v preteklosti. Če ovrednotimo vse našteto, bomo hitro prišli do zneska, ki ga mora vplačati vsak posameznik, če želi postati član Olimpijine družine. Na občnem zboru bo navzočim članom in širši slovenski javnosti predstavljeno poslovanje kluba na vseh segmentih delovanja, iz česar bo več kot jasno razvidno, da klub posluje transparentno,"
so pri Olimpiji še zapisali v sporočilu za javnost.