Nogometaši Celja so na uvodni tekmi 31. kroga državnega prvenstva z 2:1 premagali Bravo v gosteh, potem ko so do 65. minute zaostajali. Nato sta za preobrat zadela Mitja Lotrič in Dario Vizinger. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Celja so na uvodni tekmi 31. kroga državnega prvenstva z 2:1 premagali Bravo v gosteh, potem ko so do 65. minute zaostajali. Nato sta za preobrat zadela Mitja Lotrič in Dario Vizinger. Foto: www.alesfevzer.com

215 dni oziroma 10 zaporednih tekem je trajal niz neporaženosti Brava, ki so jo z nekaj sreče v petek prekinili Celjani in kljub zaostanku ob polčasu na koncu zmagali z 1:2.

Bravo je na zadnjih desetih tekmah zbral 6 zmag in 4 remije, kljub 12. porazu v sezoni pa se bo ljubljanska zgodba nadaljevala, pravi trener Dejan Grabić: "Pokazali smo značaj in svoj slog igre. Naša zgodba se odvija že 10 let in več let in gremo naprej po tem poti."

Najboljši strelec lige Vizinger končal serijo neporaženosti Brava

Neustrašnost tokrat ni dala rezultata
Bravo je kljub statusu novinca neustrašen, morda ga je to včeraj proti izkušenim in v 2. polčasu razigranim Celjanom stalo celo zmage. Zdi se, da Bravo kar noče ali ne zna braniti prednosti. Nasprotnika si tudi ob vodstvu želi deklasirati. Tako je bilo tudi včeraj, ko so Celjani izkoristili napadalno postavitev Brava v drugem delu tekme.

Grabić: "V naši filozofiji je to, da se branimo 'proti naprej'. Ko smo enkrat skupaj, ko ujamemo ta 'tajming', se vedno branimo 'proti naprej', v kateri koli coni. V trenutkih, ko smo pritisnili višje, se zgodi neka podaja naprej. Poskušali smo pritisniti tako, da je bilo čim bolj nekontrolirano, potem pa je pomembno osvojiti duel in iti na drugo žogo. V tem so bili Celjani boljši."

Odlična naveza Lotrič-Vizinger
Celjanom je preobrat uspel po zaslugi dveh posameznikov, ki sta v tej sezoni odskočila od preostalih. Naveza Lotrič-Vizinger je pičila tudi včeraj. Dario Vizinger je najprej podal za 16. gol Mitje Lotriča, tik pred koncem tekme pa sam zadel za 20. gol sezone in za skok na vrh lestvice strelcev domačega prvenstva.

Od kod neverjetna navdih in konstantnost? Prekmurec v celjskem dresu Mitja Lotrič: "Letos je res dobra sezona. Ne le jaz in Dario, celotna ekipa igra lep nogomet. Uživam kot še nikoli do zdaj v nogometu. Zagotovo se pozna, ker sem z njim (Vizingerjem) skupaj že tretje ali četrto leto. Na treningih delam eno in isto in nekje se je to moralo poznati."

Lotrič igra najboljši nogomet v karieri. Vse tisto, kar se mu ni uresničilo pri Muri, Kopru, Rudarju in na Cipru, zdaj doživlja v Celju: "Vase sem verjel, vem, česa sem sposoben. Prišel je moj čas, da lahko pokažem vse, a verjamem, da sem lahko še boljši."

Kosič: Privilegij je, da se še borimo za naslov prvaka
Sorodna novica Lotrič in Vizinger zrežirala preobrat in zmago Celjanov v Šiški

"Če se bodo tako odločili, bodo prvaki"
Ko je javnost Celjane omenjala kot kandidata za naslov, je prišla hitra streznitev ob porazu proti Muri in remiju s Taborom Sežano, toda zadnji zmagi nad Aluminijem in Bravom lahko predstavljata preobrat. A skoraj vse bo odvisno od igralcev, pravi trener Dušan Kosič: "Če se bodo odločili, da bodo prvaki, potem bodo prvaki. Imamo željo, kakovost, voljo mladost. Imamo vse, razen (smeh) ..."

Manjko kakšnega tisočaka v klubski blagajni se za zdaj ne pozna na zelenici. Vodilna Olimpija ima le točko več od Celjanov. Ljubljanski strateg je spet povečal zanimanje za nogomet v celjski kotlini, kot sta to pred leti storila Marijan Pušnik in Simon Rožman.

"Da smo v položaju, ko se borimo za naslov prvaka, jemljem kot privilegij. Seveda sta Maribor in Olimpija pred nami, ampak imamo svojo kakovost in smo s tekmami dokazali, da smo dobri. Če se bo ponudila priložnost, bomo poskusili narediti vse, da jo izkoristimo."

Odzivi po tekmah Bravo - Celje in Domžale - Tabor