28-letni krilni napadalec Djalo Aldair Balde, občasni reprezentant Gvineje Bissau, je pokopal Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
28-letni krilni napadalec Djalo Aldair Balde, občasni reprezentant Gvineje Bissau, je pokopal Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

Sežanci so prvič od vstopa v Prvo ligo na svojem igrišču premagali Olimpijo (2:1) in skalp Ljubljančanov dodali ob bok Kopru, Aluminiju, Mariboru in Bravu, ki so v tej sezoni že klonili v mestu ob italijanski meji. Tabor počasi postaja nočna mora trenerja Olimpije Dina Skenderja, ki je moral priznati premoč Sežancev tudi v predzadnjem krogu prejšnje sezone, ko se je Olimpija borila za naslov.

Tabor prvič v zgodovini na vrhu lestvice Prve lige

Junak preobrata na stadionu Rajka Štolfe je bil afriški napadalec Djalo Aldair, ki je po vodstvu Olimpije dosegel oba gola za 100-odstotni izkupiček Sežancev na svoji zelenici. 28-letnik iz Gvineje Bissau, ki je v Sežano prišel kot prost igralec s Cipra, je v tej sezoni na sedmih tekmah prispeval tri gole in tri podaje.

"Danes je čudovit dan. Najpomembnejše je delo celotnega moštva. Zelo dobro delamo. Bojevali smo se do konca in obrnili izid," je povedal Aldair, ki je večino svoje kariere preživel na Portugalskem, dvakrat pa je oblekel tudi dres ciprskih klubov.

Sorodna novica Tabor prek Olimpije in ob remiju Mure na sam vrh lestvice!

"Čestital bi fantom za prikazano igro. Za nami je težka tekma in zaslužena zmaga. Gremo naprej brez nobene evforije. Fokusirani smo že na naslednjo tekmo, ki jo imamo proti Gorici," je trdno na tleh trener Tabora Goran Stanković, ki je ekipo povezal v trdno celoto in ji vcepil zmagovalno miselnost. Vsaj na svoji zelenici. Sežanci so kljub vodstvu namreč najslabše gostujoče moštvo v ligi, saj na treh tekmah niso osvojili niti točke.

Trdnjava Rajko Štolfa
"Dobro smo štartali v prvenstvo, sploh na domačem igrišču. Nizamo super rezultate, na kar smo izjemno ponosni. Naša filozofija je doma nabirati točke, v gosteh pa videti, kaj bo. Pred sezono smo imeli morda nekoliko večje ambicije, ki pa smo jih prilagodili po menjavi trenerja. Vemo, da bomo rabili nekaj časa. Časa za evforijo ni, moramo delati to, kar počnemo zdaj. Vemo, da bomo na dolgi rok prišli tja, kamor načrtujemo," je v pogovoru za Val 202 povedal direktor Davor Škerjanc.

Sežanci prek Olimpije na vrh Prve lige

"Stadion Rajko Štolfa je postal nekakšna trdnjava, pa ne samo v tej sezoni. Tudi v nižji ligi je bilo tako. Očitno k temu pripomore tudi energija, ki smo jo ustvarili v klubu. Mogoče igrišče optično zgleda manjše, kot dejansko je. Igralna površina je malce počasna in to nam očitno tudi ugaja," je še dodal Škerjanc.

Krivičić: Ekipni duh, ki ga še nisem doživel
"Doma res igramo neverjetno. Upam, da bo ta niz trajal še dolgo. Nič, z glavo moramo biti že v Gorici, kjer bomo v sredo skušali priti do prve točke v gosteh. Malokdo si je predstavljal, da bo Tabor po skoraj četrtini prvenstva na prvem mestu. Kaj nas je pripeljalo na vrh? Poudariti moram izjemen ekipni duh. To je edina ekipa v moji karieri, da se 20 igralcev res razume, da ni nobenega egoizma ... Samo s takim načinom bomo nadaljevali z uspehi. Leži nam sistem, ki ga je uvedel prejšnji trener Mauro Camoranesi. Novi trener je uvedel še nekatere nove stvari. Poskušamo in to se nam vrača na igrišču," je povedal vezist Sežancev, 24-letni Marko Krivičić.

Olimpija z gostovanj prinesla le dve točki.
Tudi Olimpija je statistično izrazito "domača" ekipa. Ljubljančani, ki so poleg Tabora edini dvomestni na svojem igrišču v ligi (10 točk), so z gostovanj prinesli le dve točki. "V napadu smo imeli nekaj priložnosti, v obrambi pa ne bi smeli prejeti dveh golov, a smo jih. Spet pravim, tekme je konec, gremo naprej," je bil kratek trener Skender.

Sorodna novica Vršič in Kronaveter strelca za remi v Mariboru, Celje do točke v 91. minuti

Razlike po osmih krogih so izjemno majhne, saj vodilni Tabor in predzadnji Aluminij loči le šest točk.

V četrtek na TV SLO 2 Mura - Maribor
Med tednom bodo nogometaši zaključili prvo četrtino prvenstva. V sredo in četrtek je na sporedu deveti krog. Tabor bo v sredo gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa se bo v mestnem obračunu v četrtek pomerila z Bravom. Derbi kroga bo v Murski Soboti, kjer bo pri Muri gostoval Maribor. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

9. KROG

Sreda ob 16.00:
GORICA – CB24 TABOR SEŽANA

Ob 18.00:
KOPER – CELJE

Četrtek ob 15.45:
OLIMPIJA – BRAVO

Ob 17.30:
MURA – MARIBOR
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 18.00:
ALUMINIJ – DOMŽALE

Lestvica:                             
CB24 TABOR SEŽANA    8  5 0 3 13:11 15
MURA                 8  4 2 2 12:6  14
MARIBOR              8  3 4 1 17:9  13
OLIMPIJA             8  3 3 2  8:7  12
BRAVO                8  3 2 3 10:12 11
KOPER                8  2 4 2 10:9  10
DOMŽALE              8  2 3 3 11:12  9
CELJE                8  2 3 3  8:9   9
ALUMINIJ             8  2 3 3  6:11  9
GORICA               8  1 2 5  7:16  5
Kronaveter in Vršič zadela za remi v Mariboru
Dangubić v 91. minuti prinesel točko Celjanom
Prša preprečil zmago Brava
Mura v Domžalah le remizirala