Vratar Tomaš Koubek je bil junak na Stade de Francu. Foto: Reuters
Vratar Tomaš Koubek je bil junak na Stade de Francu. Foto: Reuters

PSG ima v prvenstvu kar 41 točk več od Rennesa, ki je na 11. mestu. Izbranci Thomasa Tuchla so prejšnji teden potrdili naslov francoskega prvaka, a sezona ni bila uspešna, saj so izpadli že v osmini finala Lige prvakov proti Manchester Unitedu, v ligaškem pokalu pa jih je šokiral Guingamp v polfinalu.

Rennes se veseli prve pokalne lovorike po 20. juniju 1971, ko je premagal Lyon z 1:0. Foto: Reuters
Rennes se veseli prve pokalne lovorike po 20. juniju 1971, ko je premagal Lyon z 1:0. Foto: Reuters

Alves in Neymar poskrbela za lepo prednost Parižanov
Finalna tekma v St. Denisu se je začela pričakovano. PSG je povedel v 13. minuti, ko je Neymar iz kota podal na rob kazenskega prostora, kjer je Dani Alves z volejem z desno nogo poslal žogo tik ob vratnici v mrežo. Osem minut zatrem je vse kazalo, da je finale odločen, ko je Angel di Maria podal v prazen prostor, Neymar pa je mojstrsko lobal Tomaša Koubka.

Pet minut pred odmorom je Hamari Traore z desne strani podal pred vrata, Presnel Kimpembe pa je nespretno preusmeril žogo v lastno mrežo.

Mbappe izključen tik pred koncem podaljška
V 66. minuti je Clement Grenier podal iz kota, Edson Mexer pa je s petih metrov z glavo zabil žogo v mrežo za 2:2. Do konca rednega dela so Parižani silovito pritisnili, nekajkrat se je izkazal Koubek. V podaljšku je imel največjo priložnost Kylian Mbappe, ki je v 100. minuti po podaji Neymarja zadel vratnico. Mladi zvezdnik je v 118. minuti z iztegnjenim stopalom zadel branilca Damiena da Silvo v koleno in sodnik Ruddy Buquet mu je pokazal rdeči karton.

Dani Alves in Neymar sta se hitro poskrbela za lepo prednost Parižanov. Foto: Reuters
Dani Alves in Neymar sta se hitro poskrbela za lepo prednost Parižanov. Foto: Reuters

Le Nkunku ni bil natančen
Na vrsti so bili streli z bele točke. V prvih petih serijah so zadeli vsi izvajalci. Ibrahima Sarr je v šesti seriji matiral Alphonsa Areolo, nato pa je Christopher Nkunku, ki je vstopil v 122. minuti, streljal visoko prek vrat. Nogometaši Rennesa so se veselili prve pokalne lovorike po letu 1971.

FINALE, St. Denis, Stade de France:
RENNES - Paris SG * 8:7 (2:2, 1:2)
Kimpembe 40./ag, Mexer 66.; Alves 13., Neymar 21.
RK: Mbappe 118./PSG
11-m: Niang (1:0), Cavani (1:1), Ben Arfa (2:1), Dani Alves (2:2), Grenier (3:2), Paredes (3:3), Lea (4:3), Juan Bernat (4:4), Bensebaini (5:4), Neymar (5:5), Sarr (6:5), Nkunku (prek vrat).
* - po streljanju 11-m

Stade Rennes vs Paris Saint-Germain( id: 17594383 datum: 28.3.2019)