Rasizem na angleških stadionih povzroča čedalje večje težave. Foto: Reuters
Rasizem na angleških stadionih povzroča čedalje večje težave. Foto: Reuters

Glavni sodnik Anthony Taylor je zaradi njihovih sovražnih in rasističnih vložkov kar trikrat prekinil tekmo, združenje poklicnih nogometašev pa zahteva odločne ukrepe britanske vlade.

"Škoda, da v letu 2019 še vedno obstaja rasizem. Kdaj se bo ta neumnost ustavila?" je na Twitterju zapisal 26-letni nemški branilec v dresu Chelseaja Antonio Rüdiger, ki upa, da bodo na enem najsodobnejših stadionov na svetu, kjer so postavljene številne televizijske in varnostne kamere, našli kršilce.

Prav nemški reprezentant je v drugem polčasu glavnega sodnika Taylorja opozoril na neprimerno vedenje domačih navijačev, ki so njega in druge temnopolte soigralce žalili z opičjimi vzkliki. Taylor je zaradi tega prekinil tekmo in med drugim opravil tudi pogovor z obema trenerjema Josejem Mourinhom in Frankom Lampardom.

Neprimerno vedenje privržencev Tottenhama so ostro obsodili tudi v domačem taboru, Mourinho je v zvezi s tem dejal: "Sovražim rasizem v družbi, predvsem pa v nogometu. Razočaran sem, da se dogajajo tovrstne zadeve. Naš klub je ponosen, a se bo moral zelo resno spoprijeti s tem problemom."