Foto: BoBo
Foto: BoBo

Takrat v Varšavi si selektor zagotovo ni mogel predstavljati tako dolgega premora in tega, da bodo tudi prazne tribune postale del športa. "Predolgo se nismo videli, škoda, ker če bi se videli, bi to pomenilo verjetno, da smo igrali še kakšno tekmo vmes," je najprej povedal za TV Slovenija po finalu Pokala Slovenije. Nadaljeval je: "Dobro, zdaj se je začelo nekaj dogajati, začel se je igrati nogomet, in upam, da bo to postopoma in z veliko razuma in razumevanja šlo naprej tudi do septembrskih reprezentančnih terminov."

Takrat naj bi reprezentanca igrala v Ligi narodov. Tekmeci pa bodo izbrane vrste Moldavije, Grčije in Kosova.

Kek v teh dneh podrobno spremlja slovenske reprezentante po vsem svetu. "Nekateri končujejo sezono, drugi sploh niso začeli ... Kako bo vse skupaj potekalo, tipamo, in ne bi se postavljal v vlogo nekega pametnjakoviča in rekel tako in tako bo ... Jaz samo upam, da bodo zdravi."

Tudi igralci v slovenski ligi so pod drobnogledom. V nedeljo v napetem prvenstvu prihaja na vrsto še veliki derbi Olimpije in Maribora. "Derbi bo o marsičem odločal, ne bo pa še tiste končne odločitve. Pokazalo se je že, da v naši ligi lahko točke izgubljaš vsepovsod. Takrat, ko Maribor pritiska, je vedno zelo zanimivo v slovenskem nogometu, in mislim, da je tudi to eden izmed dejavnikov, ki dajejo tekmam zanimivost in predvsem kvaliteto."

Klubski nogomet se je vrnil, naslednja stopnja mora biti reprezentančni.

Kek upa le, da bodo reprezentanti zdravi