Pred letošnjo sezono je na pobudo Carles Puyola, ki se je upokojil, številko 16 zamenjal za 5. Foto: EPA
Pred letošnjo sezono je na pobudo Carles Puyola, ki se je upokojil, številko 16 zamenjal za 5. Foto: EPA

Španski mediji poročajo, da bo po novi pogodbi zadnji vezni nogometaš četrti najbolje plačan pri Barci. Več zaslužijo le Lionel Messi, Xavi in Andres Iniesta. Busquets, ki je nepogrešljiv član udarne enajsterice Barcelone v zadnjih letih, igra za prvo moštvo zadnjih sedem let, prej pa je bil tudi član mlajših selekcij katalonskega velikana, pri katerem je v 90. letih branil tudi njegov oče Carles.

Busquets je pred letošnjo sezono postal za omenjenimi tremi nogometaši četrti kapetan Barce. S klubom je dvakrat osvojil Ligo prvakov in štirikrat postal španski prvak, z reprezentanco pa je bil tako svetovni kot tudi evropski prvak.

Po le sedmih tednih Sanchez Flores odstopil
Quique Sanchez Flores
je le sedem tednov zdržal na stolčku španskega prvoligaša Getafeja. Sanchez Flores je po odhodu Romuna Cosmina Contre ekipo prevzel januarja, danes pa je odstopil. Trener ni pojasnil, zakaj se je odločil za takšen korak. "Gre za osebno odločitev. Na ta način bom zaščitil svoje dostojanstvo in poklic," je dejal 50-letni trener. Odkar je prevzel moštvo, se je Getafe povzpel na 13. mesto prvenstvene lestvice in je daleč od mest, ki so nevarna za selitev v drugo ligo. Getafe je sicer v težkem finančnem položaju in se rešuje tudi s prodajo najboljših igralcev.