Marcello Lippi je popeljal Italijo k četrtemu naslovu svetovnih prvakov. Foto: EPA
Marcello Lippi je popeljal Italijo k četrtemu naslovu svetovnih prvakov. Foto: EPA

"Nasvidenje in hvala" je začela La Repubblica. "Potovanje ni bilo preprosto od obale do obale, temveč od razburkanih voda do mirnih, od morske bolezni do ponosa, od razočaranja do resnične ljubezni," je zapisano v odi Lippiju. Nekateri so se osredotočili na odhod in kot glavni vzrok navajajo, da mu je začelo presedati omenjanje v povezavi z nogometnim škandalom.

Stampa je omenila: "To je bil premišljen odstop, ki so ga povzročli nizki udarci, ki so prihajali iz vseh strani." "Ni pozabil dni, ko je zaradi škandala grozilo, da ga bodo zamenjali," je dodala Corriere della Sera.

Znana kandidata za naslednika
Vodilni športni dnevnik na Apeninskem polotoku Corriere dello Sport je že poiskal morebitne naslednike in je celotni izbor skrčil na dve imeni: Alberto Zaccheroni in Roberto Donadoni. Donadonni je trenutno brezposelen, na začetku minule sezone je vodil Livorno, kjer so ga kljub dobrim rezultatom nerazumljivo odpustili. Nekdanji vezist šampionskega Milana iz devetdesetih let velja za favorita za mesto selektorja azzurrov.

Lippi je nekdanji dolgoletni trener Juventusa, glavnega protagonista afere, v katero je vpleten tudi njegov sin Davide kot menedžer skupine GEA, ki je do vratu vpletena v moggiopolli.