Gareth Bale si bo sredin in sobotni derbi ogledal le s tribune. Foto: EPA
Gareth Bale si bo sredin in sobotni derbi ogledal le s tribune. Foto: EPA

25-letni Valižan je manjkal že na zadnji prvenstveni tekmi proti Levanteju, ko je kraljevi klub slavil kar s 5:0. Bale ni edini na seznamu poškodovanih, zdravstvene težave imajo tudi Sergio Ramos, Raphael Varane, Fabio Coentrao in Karim Benzema.

Madridčani so po zelo slabem začetku ujeli pravo formo v španskem prvenstvu, nanizali so pet zmag zapored in so že na tretjem mestu, za vodilno Barcelono zaostajajo štiri točke. V Ligi prvakov imajo dve zmagi, na Anfieldu pa jih čaka v sredo pravi test.

Neymar se veseli partnerstva z Messijem in Suarezom
Neymar se veseli sodelovanja z novim partnerjem v konici napada Luisom Suarezom, ki se bo konec tedna po štirimesečnem suspenzu vrnil na zelenice in se pri Kataloncih pridružil dvojcu Neymar-Lionel Messi.

Suarez je na svetovnem prvenstvu v Braziliji ugriznil Italijana Giorgija Chiellinija, Mednarodna nogometna zveza pa ga je kaznovala s štirimi meseci prepovedi igranja. Urugvajec bo znova lahko igral v soboto na "el clasicu".

V tej sezoni sta Neymar in Messi skupaj dosegla 17 golov na desetih tekmah, Brazilec pa komaj čaka na družbo Suareza. "Zame je Messi najboljši igralec na svetu in vesel sem, da lahko igram ob njem. Toda Luis Suarez je med najboljšimi in prepričan sem, da bo ekipi prinesel veliko dobrega," pravi 22-letnik.

Pomislil je, da je konec njegove kariere
Nekdanji zvezdnik Liverpoola odšteva dneve do vrnitve na nogometne zelenice, predtem pa je za katalonsko televizijo TV3 spregovoril o incidentu na SP-ju, po katerem je mislil, da je njegove kariere konec. "Čutil sem, da sem si uničil kariero. Premislil sem, se opravičil in se počutil osvobojenega," je uvodoma razložil Suarez. Po ugrizu je bil prepričan, da je Barcelona opustila misel, da ga pripelje v svojo sredino, a so Katalonci kljub vsemu Liverpoolu odšteli odškodnino za Suareza.

"Jokal sem od sreče, ko je bil dogovor sklenjen. Navdušen sem bil nad predanostjo in podporo, ki so ju izkazali. To je bil težek čas zame zaradi napake, ki sem jo storil," je sklenil najboljši strelec angleškega prvenstva v pretekli sezoni.