Samuel Eto'o in Ronaldinho sta Barci zagotovila dva španska naslova (2005 in 2006), maja 2006 pa so Katalonci slavili tudi v Ligi prvakov. Foto: EPA
Samuel Eto'o in Ronaldinho sta Barci zagotovila dva španska naslova (2005 in 2006), maja 2006 pa so Katalonci slavili tudi v Ligi prvakov. Foto: EPA
Josep Guardiola, Joan Laporta in 'Chiqui' Beguiristain

"V prihodnosti nameravamo tekmovati brez njihove pomoči. Zadevo smo temeljito analizirali, ugotovitev pa temelji na njihovih predstavah v pretekli sezoni," je dejal Guardiola, ki je zamenjal Franka Rijkaarda. Barca je v lanski sezoni v španskem prvenstvu zasedla skromno 3. mesto, 18 točk za prvakom Realom.

Iščejo novega napadalca
Za Ronaldinha je največ zanimanja pokazal Manchester City, Eto'o je na seznamu želja Milana, Deco pa je zelo blizu odhoda v Chelsea, kjer je novi trener portugalski selektor Luiz Felipe Scolari.

"Pomembno je, da bomo znova imeli dobro vzdušje v garderobi. Dolgo časa smo upali, da se bo Ronaldinho vrnil v staro formo, zdaj pa bomo iskali novega napadalca, ki se bo pridružil Bojanu Krkiću in Thierryju Henryju," je povedal Guardiola, ki je bil član Barce med letoma 1991 in 1994, ko je osvojila štiri zaporedne španske naslove, maja 1992 pa je v finalu Lige prvakov z 1:0 po podaljšku ugnala Sampdorio.

Laporta verjame v Guardiolo
"Zavedam sem, da sem dobil priložnost zaradi mojih uspehov s tem klubom v preteklosti. Prepričan sem v svoje trenerske sposobnosti in upam, da bom utišal številne kritike. Sem privrženec napadalnega nogometa, lovorik pa vseeno ne bom obljubljal," je končal Guardiola.

"Ima vse potrebno, da postane najboljši trener v zgodovini kluba. Gojil bo modern napadalni nogomet, ki bo prepričal naše navijače, ki so želni dobrih predstav," je bil optimističen predsednik Barce Joan Laporta.

A. G.