Olimpijski stadion v Rimu naj bi bil na evropskem prvenstvu 25-odstotno zaseden. Foto: MMC RTV SLO/Luka Lukič
Olimpijski stadion v Rimu naj bi bil na evropskem prvenstvu 25-odstotno zaseden. Foto: MMC RTV SLO/Luka Lukič

Novico o dovoljenju za delno zapolnitev tribun je danes sporočila krovna domača nogometna zveza (FIGC). "Italija in Rim bosta prisotna. Dovoljenje za navzočnost gledalcev na Euru 2020 je odlična novica, takoj bomo obvestili Uefo," je dejal predsednik FIGC-a Gabriele Gravina.

Pojasnil je, da je dobil pisno potrdilo pristojnega ministrstva, da bo lahko olimpijski stadion v Rimu med EP-jem sprejel vsaj 25 odstotkov navijačev. Italija bo v Rimu igrala prvo tekmo prvenstva s Turčijo, tam bosta še dve predtekmovalni tekmi domače ekipe z Walesom in Švico, pa tudi en četrtfinalni dvoboj.

Uefa želi delno napolniti tribune v vseh 12 mestih
Evropska nogometna zveza (Uefa) želi na prvenstvu vsaj v določenem obsegu napolniti tribune v vseh 12 mestih, ki bodo gostila tekmovanje. Krovna evropska zveza je postavila rok 19. april, do takrat morajo mesta oziroma države prirediteljice poslati načrt, kako bodo zagotovile vsaj delno zasedenost objektov.

Osem mest – Sankt Peterburg, Baku, Budimpešta, London, Glasgow, Amsterdam, Bukarešta in København – je te načrte že poslalo, v njih so se zavezali, da bodo zagotovili vsaj 25-odstotno napolnjene tribune.

Uefa še čaka na uradno odločitev Rima, Bilbaa in Dublina, zapleta pa se pri Münchnu, kjer tamkajšnje oblasti zaradi koronske krize tega zagotovila ne morejo dati.