V polfinalu Argentinci čakajo boljšega iz dvoboja med Brazilijo in Paragvajem. Foto: EPA
V polfinalu Argentinci čakajo boljšega iz dvoboja med Brazilijo in Paragvajem. Foto: EPA
Carlos Tevez
Carlos Tevez je takole izvedel odločilno enajstmetrovko. Foto: EPA
Lionel Messi, James Rodriguez, Juan Cuadrado
Lionel Messi med Jamesom Rodriguezom in Juanom Cuadradom. Foto: Reuters
Argentinci v polfinale po 11-metrovkah

je med štiri najboljše popeljal Carlos Tevez (5:4).

Kljub napredovanju po loteriji z bele točke so svetovni podprvaki zasluženo med prvimi štirimi na južnoameriškem prvenstvu, saj so dominirali skozi celotno tekmo, vendar je imela Kolumbija v vratih izjemno razpoloženega Davida Ospino. Vratar se je izkazal z izjemnimi obrambami. Že v prvem polčasu je bilo pred kolumbijskimi vrati nekajkrat zelo vroče, opozoriti pa velja predvsem na odlični posredovanji, ko je najprej z nogo odbil poskus z neposredne bližine Sergia Agüera, nato pa po odbiti žogi še strel Lionela Messija z glavo.

Kolumbijci so na drugi strani v 90 minutah resneje zapretili le enkrat, a je bil Sergio Romero zanesljiv, potem ko je po kotu poskusil Jackson Martinez, ki je v prvi postavi dobil prednost pred Radamelom Falcaom. V drugem delu je vodstvo gavčem dvakrat preprečil okvir vrat. Ever Banega je s 25 metrov zatresel prečko, poskus Nicolasa Otamendija pa je Ospina z izvrstnim posredovanjem odbil v vratnico, žoga je padla pred golovo črto, vendar je razčistil Camilo Zuñiga. Tik pred koncem rednega dela pa bi si kofetarji skoraj sami zabili. Po nespretnem posredovanju Christiana Zapate je bila žoga že mimo Ospine, vendar je pred Ezequielom Lavezzijem pravočasno vskočil Jeison Murillo.

Serijo enajstmetrovk sta z zanesljivima zadetkoma odprla prva zvezdnika reprezentanc James Rodriguez in Messi. Za Kolumbijo sta nato zadela Falcao in Juan Cuadrado, pri Argentini pa sta bila uspešna Ezquiel Garay in Banega. V četrti seriji je Luis Muriel streljal prek vrat, Lavezzi pa je zadel ob pomoči vratnice. Edwin Cardona je vzdržal pritisk in zadel, Lucas Biglia je imel "na nogi" polfinale, vendar je meril mimo vrat. Za tem je Sergio Romero ubranil strel Zunige, Marco Rojo in Murillo pa sta žogo poslala prek vrat. V sedmi seriji je Tevez žogo po sredini poslal v mrežo, Argentino pa v polfinale. Med tekmo so v Argentini tudi sporočili novico, da je Tevez uradno postal nogometaš Boce Juniors.


Zaključni boji, četrtfinale:
ARGENTINA - Kolumbija (3)
5:4 (0:0, 0:0) - po enajstmetrovkah

11-m: Messi , Garay , Banega , Lavezzi , Biglia , Rojo , Tevez ; James , Falcao , Cuadrado , Muriel , Cardona , Zuniga , Murillo .

Argentina: Romero, Zabaleta, Otamendi, Garay, Rojo, Biglia, Mascherano, di Maria (87./Lavezzi), Pastore (77./Banega), Messi, Agüero (73./Tevez).

Kolumbija: Ospina, Arias, Murillo, Zapata, Mejia, Zuniga, Ibarbo (86./Muriel), Cuadrado, James, Gutierez (24./Cardona), Martinez (74./Falcao).


Sobota ob 23.30:
BRAZILIJA - PARAGVAJ (4)
(Concepcion)

ČILE - Urugvaj (1) 1:0 (0:0)
Isla 81.
RK: Cavani 63., Fucile 90./oba Urugvaj

Bolivija - PERU (2) 1:3 (0:2)
Moreno 84./11-m; Guerrero 21., 23., 75.


Polfinale, torek ob 1.30:
ČILE - PERU
(Santiago)

Sreda ob 1.30:
ARGENTINA - ZMAGOVALEC (4)
(Concepcion)

Finale, sobota, 4. julija, ob 22.00

Za 3. mesto, sobota, 4. julija, ob 1.30

Argentinci v polfinale po 11-metrovkah