Odbojkarje ACH Volleyja v Ligi prvakov v 3. krogu čaka gostovanje v Reimsu, pri Chaumontu. Foto:
Odbojkarje ACH Volleyja v Ligi prvakov v 3. krogu čaka gostovanje v Reimsu, pri Chaumontu. Foto:

Francozi so na prvih dveh tekmah v gosteh odščipnili točko favorizirani ekipi Zenita, doma pa nemškemu Friedrichshafnu niso oddali niti niza. V domačem prvenstvu je Chaumont po dvanajstih tekmah (8 zmag, 4 porazi) na petem mestu. Proti slovenskim prvakom bo favorit, a varovanci Andreja Urnauta v Reims potujejo optimistično, potem ko so pred mesecem dni v Tivoliju na tekmi proti Zenitu (2:3) dobili potrditev, da se lahko kosajo z najboljšimi evropskimi ekipami.

"Chaumont je kompletna ekipa z dobro sredino, odličnimi sprejemalci, skratka, na vseh položajih ima zelo sposobne igralce. Prikazati bomo morali svojo najboljšo igro, če hočemo presenetiti. Morali bomo ponoviti drugi del tekme proti Zenitu," je povedal Urnaut, ki ni bil zadovoljen s sobotno prvenstveno predstavo proti Črnučam, a podobno je bilo že pred obračunom z Zenitom, na katerega so Ljubljančani vstopili z izgubljeno točko v Kanalu.

"V Franciji verjamem, da bo na terenu povsem druga ekipa, predvsem bolj motivirana in z zmagovalno miselnostjo," meni Urnaut, ki še ne ve, ali bo v Franciji lahko uporabil vse razpoložljive moči, saj ima kar nekaj igralcev težave z virozo, proti Črnučam tako nista igrala Jan Pokeršnik in Timofij Polujan: "V Reims potujemo z vsemi igralci, ali bodo vsi sposobni za igro, pa bomo še videli."

Francoska ekipa, ki se je v glavni del tekmovanja uvrstila prek kvalifikacij, ko je v zadnjem krogu zanesljivo ugnala Vojvodino, ima v svojih vrstah kar nekaj obetavnih francoskih igralcev, glavno orožje pa so vseeno njeni tujci. V prvi vrsti Američana, podajalec in odličen server Michael Saeta ter bloker Taylor Averill, ki je z reprezentanco ZDA pred septembrskim svetovnim prvenstvom gostoval v Ljubljani, slovaški reprezentančni sprejemalec Matej Patak, Bolgar Martin Atanasov in Španec Jorge Fernandez. V ekipi so še tunizijski reprezentant Wassim Ben Tara, Kanadčan Keith Callum West in Slovak Martin Repak.


LIGA PRVAKOV, skupina C, 3. krog, torek ob 20.30:
CHAUMONT - ACH VOLLEY

Sreda, 16. januarja:
FRIEDRICHSHAFEN - ZENIT ST. PETERBURG

Vrstni red: Zenit in Chaumont po 4, Friedrichshafen 3, ACH Volley 1 točka.