Novak Đoković ima največ uspeha prav v Melbournu. Foto: Reuters
Novak Đoković ima največ uspeha prav v Melbournu. Foto: Reuters

Đoković je v težko pričakovanem obračunu premagal osmega nosilca Keia Nišikorija s 6:1 in 4:1. Japonec je po eni uri igre ugotovil, da nima smisla nadaljevati, in je dvoboj zaradi težave z nogo predal.

Kei Nišikori je že po prvem nizu potreboval zdravniško pomoč. Foto: Reuters
Kei Nišikori je že po prvem nizu potreboval zdravniško pomoč. Foto: Reuters

Trikrat igral pet nizov
Nišikori se je v letošnjem Melbournu precej iztrošil, saj je moral trikrat igrati pet nizov, med drugim tudi v osmini finala, kjer je proti Pablu Carrenu Busti že zaostajal v nizih z 0:2, nato pa dobil peturni maraton v super podaljšani igri petega niza.

Iz polfinala vselej do končne zmage
"Težko je videti, ko ima nasprotnik težave, res upam, da bo kmalu okreval," je povedal Đoković. Srb se je sedmič prebil v polfinale Melbourna, v vseh prejšnjih primerih se je iz te faze vselej prebil do finala in končne zmage. Zadnjič je lovoriko osvojil leta 2016.

Lucas Pouille se je prvič prebil v polfinale grand slamov. Foto: Reuters
Lucas Pouille se je prvič prebil v polfinale grand slamov. Foto: Reuters

Prvič sploh čez prvi krog
V polfinale se je že prebil Lucas Pouille, ki je izločil Milosa Raonica s 7:6, 6:3, 6:7 in 6:4. Francoz je s tem dosegel uspeh kariere, saj se je prvič prebil v polfinale turnirjev za grand slam. Leta 2016 je dvakrat igral v četrtfinalu, a nikoli mu ni uspelo priti v predzadnjo fazo tekmovanja. Pouille sicer sedmič igra v Melbourne, v prejšnjih letih se mu nikoli ni uspelo prebiti v 2. krog!

Pouille prevladoval
To je manjše presenečenje, saj je Raonic prikazal odlično formo. Na poti do četrtfinala je premagal tri izjemne igralce ‒ Kyrgiosa, Wawrinko in Zvereva. Pouille je bil zelo agresiven in je znal ogroziti vsak malce slabši zadeti servis. Raonic je na začetku obračuna izkoristil svojo edino priložnost za brejk, na drugi strani si jih je Francoz pripravil kar 14.

Četrtfinale (M), tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - NIŠIKORI (JAP/8)
6:1, 4:1, b.b.
POUILLE (FRA/28) - RAONIC (KAN/16)
7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 6:4
CICIPAS (GRČ/14) - BAUTISTA A. (ŠPA/22)
7:5, 4:6, 6:4, 7:6 (2)
NADAL (ŠPA/2) - TIAFOE (ZDA)
6:3, 6:4, 6:2