Crvena zvezda jo je glede na vse, kar se je v ponedeljek dogajalo v dvorani Aleksandra Nikolića, dobro odnesla. Foto: Crvena zvezda mts
Crvena zvezda jo je glede na vse, kar se je v ponedeljek dogajalo v dvorani Aleksandra Nikolića, dobro odnesla. Foto: Crvena zvezda mts

Na košarkarje Budućnosti so privrženci beograjskega kluba med ogrevanjem pred odločilno peto tekmo finala jadranskega tekmovanja metali trde predmete. Dvajset minut pred začetkom tekme se je črnogorska ekipa umaknila v notranjost dvorane, potem ko so jih nekateri privrženci domače zasedbe telesno napadli. Tekma se je zaradi neredov začela z enourno zamudo.

Dvoboj je s kar 97:54 dobila Crvena zvezda in tako postala prvak lige ABA, kar ji prinaša tudi vstopnico v Evroligo za sezono 2019/20.

Pri Budućnosti so zahtevali razveljavitev finalne serije lige ABA, a je vodstvo tekmovanja Crveni zvezdi izreklo drugačno kazen. Plačati mora 35 tisoč evrov (najvišja denarna kazen v zgodovini Lige Aba), naslednje štiri tekme Lige Aba pa bodo minile brez vročekrvnih navijačev. Na prvih dveh tekmah nove sezone bodo tribune dvorane Aleksandra Nikolića povsem prazne, na naslednjih dveh pa bodo lahko v dvorani le otroci in ženske.

Iz Lige Aba so medtem tudi sporočili, da si je v zadnji sezoni vsako tekmo povprečno ogledalo po 2.691 gledalcev, kar je 5,6 odstotka več kot v sezoni prej (2.547). Najbolje gledane so bile domače tekme Partizana (povprečje 5.535 gledalcev), Petrol Olimpija je na 8. mestu (1.515), Krka na 11. (1.248).

Še precej višja je bila gledanost v končnici, torej v polfinalnih serijah in v petih tekmah finala. Skupno število gledalcev je bilo na enajstih tekmah 65.118, kar je povprečno 5.920 na tekmo.