Janez Pišek ima kljub 21 letom za seboj že kar 4 leta rednega igranja v Prvi ligi, med zadnjim zimskim premorom pa je v Celju postal še kapetan kluba, v katerem je nogometno odrastel. Foto: www.alesfevzer.com

Osrednji vezist Janez Pišek je za svoj matični klub zbral že 110 nastopov v prvi slovenski nogometni ligi, v kateri je debitiral že maja 2015, potem ko je dopolnil 17 let, k temu je dodal še 11 tekem v Pokalu Slovenije. Obrambno naravnani nogometaš je za Celje v karieri dosegel 5 golov, sicer pa je tudi stalni reprezentant do 21 let, za katero je zbral že 18 nastopov in pri tem dosegel tudi 2 gola. Predtem je bil član vseh drugih mlajših selekcij Slovenije.

Prvič v stanju, da odhode nadomeščamo z odškodninami
"Izjemno sem vesel Janezovega prihoda. Bil je naša velika želja, a finančno do zdaj nismo bili v stanju, da bi si lahko to privoščili. Z njim želimo naši ekipi dodati tisto nekaj, kar nam je do zdaj primanjkovalo, predvsem v prvenstvu. Dejstvo je, da se moštvo spreminja zaradi ekonomskih razlogov, prvič pa smo v stanju, da odhode nadomeščamo z igralci, za katere plačujemo odškodnine,"
je o novi okrepitvi Domžal povedal športni direktor Matej Oražem.

Podrobnosti nakupa ni objavilo ne Celje ne Domžale. Domžalčani, ki jim tekmovalno sezona 2019/20 sicer ne gre dobro, imajo za seboj uspešno trgovalno poletje. Že na začetku so dobro prodali izjemno talentiranega 16-letnega Benjamina Seška, za katerega naj bi RB Salzburg odštel rekordnih 2,5 milijona evrov odškodnine. Pred dnevi so za domnevnih 1,5 milijona evrov prodali reprezentanta Jamajke Shamarja Nicholsona v Sporting Charleroi, vmes je za nekaj sto tisoč evrov v Turčijo k Rizesporju odšel vezist Amedej Vetrih.