ACH Volley je v tej sezoni še naprej neporažen. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley je v tej sezoni še naprej neporažen. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so na otočju Azori sredi Atlantika dobili drugi, četrti in peti niz, odločilnega s 15:6. Tekma se je končala v noči na četrtek ob enih zjutraj po srednjeevropskem času. Povratno srečanje bo v sredo ob 18.00 v Tivoliju.

Portugalska ekipa, ki trenutno vodi v domačem prvenstvu, v svojih vrstah nima zvezdnikov, a vseeno ima nekaj tujcev iz Brazilije, Kolumbije, Argentine, Portorika in Nemčije, ki jo delajo zelo nevarno.

V izenačenem prvem nizu so imeli Portugalci rahlo pobudo, pri izidu 23:20 je bilo videti, da ga bodo tudi razmeroma gladko dobili, toda s tremi zaporednimi točkami so Ljubljančani izenačili, to pa je bilo tudi vse, kar jim je v končnici niza uspelo (25:23).

Zato pa jim je več na začetku drugega. Takoj so pritisnili, povedli za štiri točke, kmalu razliko še nekoliko povečali in jo držali vse do konca niza (19:25).

Toda tako kot so sami začeli drugi niz, so gostitelji začeli tretjega. Ušli so na 6:1, ACH Volley jih je lovil, pred končnico tudi ujel, ubranil eno zaključno žogo, druge pa ne (26:24).

Izenačen boj se je nadaljeval tudi v četrtem nizu. Portugalci so sicer vodili s 6:3, vendar so oranžni zmaji vzpostavili ravnotežje, odvijal se je hud boj za vsako točko, v končnico pa sta ekipi vstopili izenačeni (20:20). V njej so bili tokrat bolj zbrani Ljubljančani, ki so tekmecem do konca dopustili le še točko (21:25).

Nabiranje točk so nadaljevali tudi v odločilnem petem nizu, prednost s 4:0 pa so v nadaljevanju še nadgradili in se veselili težko prigarane zmage.

ACH Volley je zbral 12 blokov, od tega Nemanja Mašulović sedem, s 24 točkami pa je bil v njegovih vrstah najučinkovitejši Nikola Gjorgiev. Rezerve Ljubljančanov so bile pri servisu, v tem elementu so bili domači boljši, dosegli so devet asov, težave tekmečevemu sprejemu sta povzročala predvsem venezuelski podajalec Federico Velazquez in nemški bloker Jakob Günthör.

Pokal Challenge, četrtfinale

Prva tekma:
FONTE BASTARDO AZORES (POR) - ACH VOLLEY
2:3 (23, -19, 24, -21, -6)

Fonte Bastardo: Velazquez 5, Gomez, Bermudez 16, Neves, Cunha 2, Del Valle Villalobos, Cardoso 20, Goncalves 3, Günthör 4, Ferreira Da Silva 9, Perreira 10, Valencia 6.

ACH Volley: Pernuš, Šket 12, Rutar, Mašulović 16, Todorović 1, Peruničić, Okroglič 11, Kovačič, Gjorgiev 24, Pokeršnik 5, Videčnik 6, Kök.

Povratna tekma bo v sredo ob 18.00.