Panvita v finalu predstavlja ACH-ju nepričakovano trd oreh. Foto: BoBo
Panvita v finalu predstavlja ACH-ju nepričakovano trd oreh. Foto: BoBo
Andrej Tot, Panvita Pomgrad
Odbojkarji Panvite so dobili prvo tekmo v Ljubljani, nato pa dve izgubili. Foto: Aleš Fevžer

bojkarji Panvite Pomgrada bodo danes skušali izsiliti peto odločilno tekmo za naslov državnega prvaka. Obračun z ACH Volleyjem bo ob 17.30 s prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

Prekmurci so se v soboto odlično upirali favoriziranim Ljubljančanom, ki pa so tekmo vseeno dobili s 3:1 in v zmagah vodijo z 2:1. V primeru današnjega uspeha bi osvojili deseti zaporedni naslov oziroma enajstega v klubski zgodovini.

"V Mursko Soboto potujemo z željo, da prvenstvo končamo. A glede na vse, kar se dogaja v tem finalu in v naši ekipi, tega napovedovati ne moremo. Prav vse je mogoče," je pred četrto tekmo dejal trener prvakov Luka Slabe, ki ima kar nekaj težav s sestavo moštva. Poškodovana sta Matija Pleško in Ivan Mihalj, popolnoma zdrav ni niti Andrej Flajs, vsi pa naj bi vendarle stisnili zobe. Ljubljančani se ne bodo potegovali le za svojo drugo letošnjo lovoriko (so tudi zmagovalci srednjeevropske lige), ampak tudi za vnovični nastop v ligi prvakov in pa tudi za daljše počitnice pred reprezentančnim delom sezone.

Daljših počitnic pa si zagotovo ne želita Uroš Pavlović in Aljoša Bogožalec, ki sta tudi na reprezentančnem seznamu. S svojimi soigralci bosta poskušala vse, da finalno serijo podaljšata. Trener Panvite Pomgrada Dejan Fujs upa, da je dolg in glasen sestanek po tretji tekmi v Tivoliju zalegel in da v Murski Soboti ne bo napak, ki so bile usodne v Tivoliju.

"Vemo, da z ACH Volleyjem lahko igramo in ga tudi premagamo. A zato takih napak v napadu, kot smo jih naredili v Ljubljani, kjer smo ACH Volleyju poklonili zmago, ne smemo delati. Predvsem pa se moramo sprostiti, da se nam ne bo ponovila zgodba s prve tekme v Murski Soboti, kjer smo pred domačimi gledalci psihološko popolnoma odpovedali. Želimo se oddolžiti našim navijačem, ki so naš sedmi igralec," je svoje želje predstavil Fujs.

Ljubljančani so prejšnjo tekmo v Murski Soboti dobili gladko s 3:0. Morebitna peta tekma bo v četrtek v Ljubljani.