Selektor Veselin Vuković in Sebastijan Škorc na novinarski konferenci v Mariboru. Foto: MMC RTV SLO/Thomas Črnčec
Selektor Veselin Vuković in Sebastijan Škorc na novinarski konferenci v Mariboru. Foto: MMC RTV SLO/Thomas Črnčec
Tine Urnaut
Kapetan slovenske reprezentance je Tine Urnaut. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kovačič
Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Matjaž Kovačič. Foto: MMC RTV SLO/Thomas Črnčec

Selektor Veselin Vuković tudi tokrat ne bo mogel računati na Alena Šketa in Matevža Kamnika, po novem pa ne tudi na Dragan Radovića, ki si je v Antwerpnu poškodoval gleženj, tako da je redni del lige zanj že končan. Bržkone ga bo zamenjal Matej Vidič, ki se je tako kot Klemen Čebulj in Aleš Fabjan - v Belgijo nista potovala - znova pridružil reprezentančnim kolegom.

Vuković: Sposobni smo zmagati na obeh tekmah
"Reprezentanca Hrvaške je sestavljena iz kakovostnih odbojkarjev, na tekmah v Mariboru se ji bodo pridružili še trije odbojkarji, ki igrajo v tujini, tako da nas čakata zahtevni tekmi. V Belgiji smo pokazali dobro igro zlasti v bloku in tudi začetni udarci so tekmecu povzročali veliko težav. Verjamem, da smo sposobni zmagati na obeh tekmah, kajti naš cilj je osvojitev prvega mesta v ligi, kar bi bilo zelo spodbudno v letu, v katerem nas čakajo evropsko prvenstvo in kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu," je dejal Vuković.

Ozračje odlično kot še nikoli
Optimističen je bil tudi eden najizkušenejših igralcev slovenske reprezentance Sebastijan Škorc: "Z gostovanja v Belgiji smo se vrnili zelo zadovoljni, kajti tako uspešnega začetka tekmovanja nismo pričakovali. Toda naše misli so že usmerjene k tekmam proti Hrvaški. Tekmec je spoštovanja vreden, sosedski obračun ima tudi dodatni naboj, toda če želimo igrati na sklepnem turnirju in tudi osvojiti naslov prvaka Evropske lige, moramo zmagati. Ozračje v reprezentanci je fenomenalno, še nikoli prej ni bilo tako. Veliko zaslug za to ima tudi vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije, ki skrbi za to, da igralci razmišljamo le o igri. To je zelo pozitivno. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnje."

EVROPSKA LIGA
SKUPINA A, 3./4. krog

Sobota ob 18.00:
SLOVENIJA - HRVAŠKA (Maribor)
Ob 20.00
BELGIJA - VELIKA BRITANIJA

Nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA - HRVAŠKA (Maribor)
Ob 14.00:
BELGIJA - VELIKA BRITANIJA


Vrstni red: Slovenija 6, Hrvaška 4, Velika Britanija 2, Belgija 0 točk.

Zmagovalec se uvrsti na zaključni turnir, ki bo julija na Slovaškem.