Odbojkarji Calcita so po vodstvu z 2:0 popustili in ostali brez finala. Foto: Aleš Fevžer
Odbojkarji Calcita so po vodstvu z 2:0 popustili in ostali brez finala. Foto: Aleš Fevžer
ACH v soboto po sedmi pokal zapovrstjo
Salonit prvi finalist odbojkarskega pokala

Kamničani so vodili z 2:0, v tretjem nizu tudi s 6:1, a nato povsem popustili in s slabim sprejemom in velikim številom napak Kanalcem dovolili, da vstanejo od "mrtvih", popravijo raven svoje igre in dosežejo zmago.
Salonit se bo v finalu pomeril z ACH-jem, ki je bil pričakovano s 3:0 boljši od Maribora. Sobotni finale bo ob 19.00, ogledali pa si ga boste lahko na TV Slovenija 2 in MMC-ju.
V četrtem nizu 25:9 za Salonit
V prvem nizu na tekmi Salonit - Calcit sta moštvi v končnico vstopili poravnani (19:19), v njej pa so večjo zbranost pokazali igralci Calcita, tako da je Matjaž Sušec, s 23 točkami najučinkovitejši igralec tekme, poskrbel za zadnjo točko in vodstvo z 1:0. Kamničani so že na začetku drugega niza prišli do visokega vodstva (11:6), ki so ga držali do konca. Primorci so se v končnici sicer približali na 20:21 in 21:22, toda sumljiva sodniška odločitev po napadu Danijela Koncilje, ki je žogo poslal na zadnjo črto, je dokončno pokopala upe varovancev Andreja Urnauta, niz pa je tako kot prvega zaključil Sušec.

Ko je bilo v tretjem nizu na semaforju 6:1, je bilo malo tistih, ki so verjeli, da se tekma lahko zavleče. A se je. In to predvsem po zaslugi slovenskih podprvakov, ki so nenadoma popustili pri sprejemu in servisih, medtem ko so Kanalci popravili napad, začeli izkoriščati prednost na blokerskih mestih, za nameček pa se je razigral še njihov korektor Janko Bregant. Zaostanek se je v trenutku stopil, pred drugim tehničnim odmorom so Primorci že vodili s 15:10. Zanesljivo so dobili tretji niz, v četrtem pa tekmeca ponižali s 25:9, tako da je moral o zmagovalcu odločati "tie break".
Ta je bil izenačen, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, na koncu pa so Bregant, Andraž Paliska in kapetan Andrej Kovačič poskrbeli, da so se sedemkratni zmagovalci tega tekmovanja vnovič uvrstili v finale.
Pokal Slovenije, Mozirje, zaključni turnir
Polfinale:

CALCIT VOLLEYBALL - SALONIT ANHOVO
2:3 (22, 22, -19, -9, -13)
Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, Sušec 23, Novljan 4, Brulec 5, D. Pokeršnik, Planinc 10, J. Pokrešnik 21, Brus 7, Hrast, Kotnik 3, Štern.
Salonit Anhovo: Česnik, Koncilja 15, Lazar, J. Kovačič, A. Kovačič 8, Pirih, Paliska 15, Mijatovič 11, Bregant 20, Jereb 1, Krivec 1, Čabarkapa 9.
600 gledalcev

ACH VOLLEY - MARIBOR
3:0 (12, 17, 14)
ACH Volley: Flajs 11, Lewis, Šket, Sidibe 14, Klobučar 12, Petrović 9, Jablonsky, Ropret, Fabjan, Rašić, Moreno 3, Vidič 4.
Maribor: Šmitran 6, Vovk, Mlakar 2, Žitnik, Srpak, Mikl 4, Plesec, M. Škundrić, P. Škundrić, Škorc, Mihajlović 6, Ploj 9, Vidovič, Detela.
500 gledalcev
Finale, sobota ob 19.00:
SALONIT ANHOVO - ACH VOLLEY
Prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

ACH v soboto po sedmi pokal zapovrstjo
Salonit prvi finalist odbojkarskega pokala