Damir Dugonjić je bil s časom zadovoljen, z uvrstitvijo pa ne. Foto: STA
Damir Dugonjić je bil s časom zadovoljen, z uvrstitvijo pa ne. Foto: STA

Plavalci v prsnem slogu so bili zelo hitri, saj je kar 12 plavalcev premagalo mejo ene minute. Dugonjiću tako ostaja "le" mesto druge rezerve za večerni polfinale.

"Za zjutraj je bilo zelo solidno"
"Škoda, da sem imel tukaj samo eno priložnost. Za zjutraj je bilo to zelo solidno, podobno kot v polfinalu evropskega prvenstva. Izid ni slab, zato nisem razočaran, a škoda, ker ne bom plaval tudi popoldan, saj verjamem, da bi bil lahko v polfinalu še precej hitrejši," je dejal Dugonjić.

Plavala blizu osebnega rekorda
Anja Klinar
je na 400 metrov mešano osvojila 10. mesto. S časom 4:38,20 je za svojim osebnim rekordom zaostala za vsega sedem stotink sekunde. Za finale bi morala plavati 2,11 sekunde hitreje. Najhitrejša je bila Američanka Elizabeth Beisel (4:31,22).

"Gre za vrhunsko uvrstitev"
"Zelo sem zadovoljna in vesela desetega mesta. Plavala sem res sproščeno. Gre za vrhunsko uvrstitev na olimpijskih igrah. Na žalost mi je malo zmanjkalo za veliki finale, vesela pa sem, da sem izboljšala svojo najboljšo olimpijsko uvrstitev, 13. mesto. Vedela sem, da bo treba že zjutraj plavati na polno in dala sem vse od sebe," je bila po nastopu zadovoljna 24-letnica, ki si je kot vselej želela še kanček več: "Malo je škoda, ker nisem plavala še dve desetinki hitreje, pod 4:38."

Ogrevanje pred paradno disciplino
Sara Isaković
je 100 metrov delfin preplavala v času 59,86, s čimer je med 42 plavalkami osvojila 31. mesto. Za dobitnico srebra iz Pekinga je bilo to le ogrevanje pred njeno paradno disciplino 200 metrov prosto.

Cseh ostal brez finala
V kvalifikacijah 400 metrov mešano je bil sicer presenetljivo najhitrejši Japonec Kosuke Hagino (4:10,01). Američana sta bila zaradi napornega sporeda nekoliko "rezervirana". Lochte je tako dosegel tretji čas (4:12,35), Phelps pa se je v finale komaj uvrstil, saj je 4:13,33 pomenilo osmi čas. To mesto je še kot zadnje peljalo v finale. Devetouvrščenega Madžara Laszla Cseha je prehitel le za sedem stotink sekunde. Pravo presenečenje je sledilo na 400 metrov prosto, kjer je izpadel nemški svetovni rekorder Paul Biedermann, svetovnega prvaka, Južnokorejca Parka Tae-Hwana, pa so diskvalificirali.