Kaitlyn Farrington:
Kaitlyn Farrington: "Bil je nor občutek, ko sem tri dobitnice zlate medalje videla za sabo. Vesela sem, da jim skoki niso uspeli. To sem želela. Nisem pa pričakovala, da bom na koncu stala na vrhu." Foto: Reuters
Tobias Wendl in Tobias Arlt
Nemci so v sankaškem dvosedu po 12 letih znova prišli do zlata. Tobias Wendl in Tobias Arlt sta za nameček v prvi vožnji postavila še rekord proge (49,373 sekunde): "Neverjetno. Tako dolga in naporna pot je za nama, a zdaj je vse skupaj poplačano. Steza je bila kot nalašč za naju. Počutila sva se, kot da sva doma, in se še odlično zabavala." Foto: Reuters
Stefan Groothius
Hitrostni drsalec Stefan Groothius je Nizozemski priboril še četrto zlato na peti tekmi v Sočiju. Foto: EPA
Vrhunci šestega dne v Sočiju

esna podelitev medalj, ki so jih okoli vratu dobile tri vražje Slovenke - Tina Maze, Vesna Fabjan in Teja Gregorin.

Poleg ženskega smuka, kjer je že zgodaj zjutraj Mazejeva uresničila svoje sanje in prismučala do zlate kolajne, je bilo v sredo na sporedu še pet končnih odločitev.

Nemški "vojak" najboljši kombinatorec
Z zlatom v nordijski kombinaciji se je okitil 26-letni Nemec Eric Frenzel, ki je slavil pred Japoncem Akitom Vatabejem in Norvežanom Magnusom Krogom. Frenzel, sicer vojak nemške vojske, se je od Vatabeja odlepil 300 metrov pred koncem. Najboljši Slovenec Marjan Jelenko je bil 21.

Groothuis nadaljeval nizozemsko prevlado
Nizozemski hitrostni drsalec Stefan Groothuis je postal olimpijski prvak na 1.000 m. Groothuisu sta se najbolj približala Kanadčan Denny Morrison in nizozemski rojak Michel Mulder. Nizozemska je osvojila štiri od petih naslovov v hitrostnem drsanju do zdaj.
Umet. drsanje: Zlato in srebro za Rusijo
Med športnimi pari v umetnostnem drsanju sta si zlato medaljo pridrsala Rusa Tatjana Volosožar in Maksim Trankov, ki sta na teh igrah že osvojila zlato v ekipnem tekmovanju. Par je odplesal brezhibno predstavo na rockovsko opero Jezus Kristus superstar. Domače zmagoslavje sta z drugim mestom dopolnila njuna rojaka Ksenja Stolbova in Fedor Klimov, medtem ko sta bron osvojila Nemca Aliona Savchenko in Robin Szolkovy, ki sta bila bronasta že v Vancouvru 2010.
Farringtonova presenetila tri zmagovalke
V deskarskem snežnem žlebu je ob svojem olimpijskem debiju zlato osvojila 24-letna Američanka Kaitlyn Farrington. Za izjemni drugi nastop je prejela oceno 91,75 točke. S srebrom se je okitila branilka naslova iz Vancouvra, Avstralka Torah Bright (91,50 točke), zmagoslavje ZDA pa je s tretjim mestom dopolnila Kelly Clark (90,75 točke), olimpijska zmagovalka iz Salt Lake Cityja 2002. Farringtonova je peta različna zmagovalka snežnega žleba na petih ZOI. Olimpijska prvakinja iz Torina leta 2006 in srebrna z zadnjih iger, 27-letna Američanka Hannah Teter, ki je vodila po prvi vožnji, se tokrat ni povzpela na zmagovalni oder. Izkupiček 90,50 točke je zadostoval za četrto mesto.
Potrdila nemško sankaško prevlado
V sankaškem dvosedu sta bila z več kot pol sekunde naskoka najboljša Nemca Tobias Wendl in Tobias Arlt. Nemško sankanje je tako v Sočiju pobralo vse zlate kolajne. Srebro je šlo v Avstrijo z dvakratnima olimpijskima prvakoma iz Torina in Vancouvra, Andreasom in Wolfgangom Lingerjem, bron pa je pripadel Latvijcema Andrisu in Jurisu Sicsu, ki sta pripravila manjše presenečenje. Juris se je leta 2011 hudo poškodoval v prometni nesreči, po katerih so mu medenico utrdili s 17 vijaki, a se je vrnil v ledene kanale.
Začetek hokejskega turnirja
Začel se je moški hokejski turnir. Švedska je s 4:2 premagala Češko, Švica pa z 1:0 Latvijo.

Kanada odbila ameriški napad
V derbiju ženskega dela turnirja so Kanadčanke s 3:2 premagale Američanke, ki so sicer povedle z 1:0. Kanada je na olimpijskih igrah zmagala še 18. zapored.

Vrhunci šestega dne v Sočiju