Prizor s tekme Olimpija – Slovan Bratislava 5. oktobra v Stožicah (0:1). Foto: www.alesfevzer.com
Prizor s tekme Olimpija – Slovan Bratislava 5. oktobra v Stožicah (0:1). Foto: www.alesfevzer.com

Hkrati seveda vsaka osvojena točka v tem tekmovanju prinaša nekaj Uefinega denarja, remi je vreden 166.000 evrov. Za uvrstitev v Konferenčno ligo je Olimpija prejela 2,94 milijona evrov, za zmago nad predstavnikom Ferskih otokov pred mesecem dni pa še 500.000 evrov.

Slovan, za katerega igra nekdanji branilec Olimpije Kenan Bajrić, si je že zagotovil napredovanje iz skupine A, lahko pa tudi še prehiti Lille na prvem mestu in si zagotovi neposredno vstopnico za osmino finala kot eden izmed osmih zmagovalcev skupin. Osem drugouvrščenih bo igralo dodatno tekmo za uvrstitev med 16 najboljših, v teh kvalifikacijah se jim bodo pridružili tretjeuvrščeni iz Evropske lige.

Navijači Slovana so že v Ljubljani dokazali, da Olimpijo na stadionu Tehelne pole, ki sprejme 22.500 gledalcev, čaka zelo naelektreno vzdušje. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači Slovana so že v Ljubljani dokazali, da Olimpijo na stadionu Tehelne pole, ki sprejme 22.500 gledalcev, čaka zelo naelektreno vzdušje. Foto: www.alesfevzer.com

Zeljković nima težav z motivacijo

Trener Olimpije Zoran Zeljković je za spletno stran Olimpije dejal: "Na žalost nimamo več možnosti za napredovanje, a zavedamo se, da na mednarodni sceni predstavljamo klub in tudi državo. Naredili bomo vse, da zmagamo. Imamo nekaj težav: Doffo je poškodovan, Agba za evropske tekme ni na voljo. Morali bomo spremeniti igralni sistem. Verjamem, da imamo dovolj širine znotraj moštva. Kljub vsem težavam sem prepričan, da se bomo ustrezno prilagodili."

Zaradi kartonov bo manjkal tudi Admir Bristrić. Zeljković je dodal, da je za tekme v Konferenčni ligi lažje pripraviti igralce: "Vsi želijo igrati, saj se dobro zavedajo, da se ti dvoboji podrobneje spremljajo. Slišal sem, da bomo imeli na tribuni zelo bučno podporo, in to me izjemno veseli."

Sorodna novica Olimpija nemočna: nov poraz brez doseženega zadetka

Po zmagi nad Koprom lažje pričakujejo Slovan

Prvi medsebojni dvoboj na začetku oktobra so z 0:1 dobili Slovaki, edini zadetek je v 55. minuti z 11-metrovke dosegel Srb Aleksandar Čavrić. "Ogledal sem si tekmo in videl, da ima tekmec ogromno kakovosti. V Ljubljani se je še zaprl in zato seveda ni bilo lahko. Po drugi strani je Slovan vsekakor premagljiv. Ima svoje slabosti, to bomo poskušali izkoristiti. Ko zmagaš, vedno lažje pričakuješ naslednjo tekmo," je optimist trener zmajev.

V Prvi ligi Telemach so Ljubljančani v nedeljo osvojili tri točke v Kopru (2:4), konec tega tedna pa bodo že lahko odšli na počitnice, saj je Nogometna zveza Slovenije zaradi razmočenih igrišč in slabe vremenske napovedi vse tekme 20. kroga preložila na pomlad. Olimpija bi morala v Stožicah gostiti Rogaško.

V slovaško prestolnico je zeleno-bela odprava odpotovala v sredo dopoldne.

Skupina A, 6. krog

Četrtek ob 21.00:
SLOVAN BRATISLAVA – OLIMPIJA

Sodnik: Arda Kardeşler (Turčija)

LILLE - KLAKSVIK

Lestvica:                          
LILLE              5  3 2 0  7:2 11
SLOVAN BRATISLAVA  5  3 1 1  7:5 10
-----------------------------------
KLAKSVIK           5  1 1 3  5:6  4
OLIMPIJA           5  1 0 4  2:8  3