Timi Max Elšnik je v torek zadel na reprezentančni tekmi proti Portugalski, štiri dni pozneje pa se je vpisal med strelce še v klubskem dresu. Foto: www.alesfevzer.com
Timi Max Elšnik je v torek zadel na reprezentančni tekmi proti Portugalski, štiri dni pozneje pa se je vpisal med strelce še v klubskem dresu. Foto: www.alesfevzer.com

V Ljubljani so gostitelji žogo v gol prvič spravili že v 7. minuti. Po podaji z leve strani v kazenski prostor je do žoge prišel Timi Max Elšnik, ki je ob prodoru v kazenski prostor padel, a žoga je napredovala naprej, do nje se je prebil Ivan Durdov in žogo spretno spravil za hrbet Jana Koprivca. Sodnik pa je po pregledu posnetka zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavil.

VAR tokrat pritrdil domačim

Zeleno-beli so vendarle povedli po dobre pol ure igre. Hitri Raul Florucz je ušel domači obrambi, popolnoma na robu kazenskega prostora ga je nepravilno ustavil Karlo Bručić. Do stika je prišlo znotraj kazenskega prostora, Avstrijec pa je padel zunaj polja. Znova je posredoval VAR in potrdil 11-metrovko. K beli piki je pristopil Elšnik in matiral Koprivca. Ta je sicer šel v pravo smer, toda strel je bil preprosto premočen.

Olimpija se je v prvem polčasu razveselila dveh zadetkov, desno je strelec drugega v 36. minuti Raul Florucz. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija se je v prvem polčasu razveselila dveh zadetkov, desno je strelec drugega v 36. minuti Raul Florucz. Foto: www.alesfevzer.com

Florucz spremljal hitrega Motiko

Komaj so navijači prenehali slaviti, so bili spet na nogah. Po levi strani je v protinapadu pobegnil Nemanja Motika in v sredini lepo našel Florucza, ki se je še sam vpisal med strelce. Tekla je 36. minuta.

V 65. minuti je na 3:0 po podarjeni žogi Nika Omladiča in podaji Motike z leve strani iz bližine povišal Marko Brest.

Do konca tekme sta poraz Koprčanov, ki so že ob odmoru opravili tri menjave, ublažila Timothe Nkada z leve strani kazenskega prostora z lepim diagonalnim strelom med številnimi nogami in Bede Osuji z glavo. Oba sta na zelenico prišla na začetku drugega polčasa.

Olimpija je pred dobrim mesecem z 0:4 premagala Aluminij, na naslednjih treh tekmah v Prvi ligi pa je proti Celju, Muri in Bravu Kostelu remizirala z 1:1. S Koprom se je srečala tudi v osmini finala Pokala Pivovarna Union in 7. marca v Spodnji Šiški presenetljivo izgubila z 2:4.

Olimpija po treh remijih le do zmage

Kidričani dvakrat vodili

Celjani so imeli lepo priložnost, da osem krogov pred koncem naredijo še en velik korak proti naslovu, a jim ni uspelo streti Kidričanov, ki so po dveh velikih napakah v domači obrambi celo dvakrat vodili. Končni izid 2:2 je v 82. minuti z močnim in natančnim strelom s približno 20 metrov postavil rezervist Luka Bobičanec. Med strelce se je v ligi vpisal tretjič v sezoni, prvič po 7. oktobru.

Luka Bobičanec je moral januarja pred začetkom spomladanskega dela prvenstva na operativni poseg na kolenu. Na zelenice se je vrnil pred dvema tednoma ob zmagi nad Radomljami z 2:1. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Bobičanec je moral januarja pred začetkom spomladanskega dela prvenstva na operativni poseg na kolenu. Na zelenice se je vrnil pred dvema tednoma ob zmagi nad Radomljami z 2:1. Foto: www.alesfevzer.com

Gostitelji so obetavno začeli tekmo in si pripravili nekaj priložnosti, a so se kmalu znašli v zaostanku. V 13. minuti je nesporazum oziroma neodločnost Damjana Vukliševića in vratarja Matjaža Rozmana kaznoval ruski napadalec Stanislav Krapuhin, jima ukradel žogo in jo iz bližine poslal v mrežo.

Tudi po prejetem zadetku so se vrstile priložnosti pred vrati Aluminija. V 36. minuti je gostujoči branilec Mario Šubarić po predložku iz kota pohodil Marka Zabukovnika, po posredovanju VAR-a pa je sodnik Denis Šabanagić dosodil 11-metrovko. S strelom od vratnice je bil uspešen Aljoša Matko, dosegel 13. gol v sezoni in izenačil.

Toda zadovoljstvo Celjanov je bilo kratko, saj so si takoj privoščili novo veliko napako. Tokrat je bil krivec Nino Kouter, žogo mu je ukradel Marko Brkljača, ki je nato zaposlil Toma Kljuna, ta pa je z natančnim strelom premagal Rozmana. 20-letni Kljun je bil vzgojen v Celju, zato se zadetka ni pretirano veselil.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Domači so imeli v prvem polčasu kar 75 odstotkov časa žogo v svojih nogah, v drugem se ni kaj veliko spremenilo. Nadaljevalo se je obleganje gostujočih vrat, Jegor Prucev je z roba kazenskega prostora zadel prečko, deset minut pred koncem pa je točko Celju zagotovil Bobičanec. V končnici je glavni junak tekme, 18-letni vratar Aluminija Lan Jovanović, ubranil dva poskusa Gregorja Bajdeta.

Jeseni Aluminij v Celju zmagal

Aluminij je na stadionu Z'dežele presenetil že septembra, ko se je veselil zmage z 1:3. Decembra je Celje z enakim izidom zmagalo v Kidričevem, v uvodnem krogu sezone pa je bilo 2:2. Tudi tedaj so varovanci Roberta Pevnika dvakrat vodili, Bobičanec pa je končni izid postavil v 89. minuti.

Celje ima z odigrano tekmo več 10 točk več kot Olimpija, ki bo 17. aprila odigrala preložen derbi proti Mariboru.

Zadetka Kljuna in Bobičanca s tekme Celje − Aluminij
Bogatinov zapustil Radomlje

Oliver Bogatinov ni več trener Kalcerja Radomelj, so sporočili iz kluba. Po letu in petih mesecih so se odločili za sporazumno prekinitev pogodbe.

Začasno bosta na klop trenutno zadnjeuvrščenega moštva Prve lige Telemach sedla Luka Žinko in Dragan Čadikovski.

Radomljane v sredo čaka tudi četrtfinalna tekma Pokala Pivovarna Union v gosteh proti Gorici.


Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

28. krog:
OLIMPIJA − KOPER 3:2 (2:0)
1257; Elšnik 33./11-m, Florucz 36., Brest 65.; Nkada 70., Osuji 89.

Olimpija: Pintol, Lasickas, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe (73./Janković), Doffo, Elšnik (87./ Agba), Pinto (62./Posavec), Florucz (46./Brest), Motika, Durdov (62./Bristrić).

Koper: Koprivec, Pabai, Palčič, Prce (46./Sidibe), Bručić, Ankrah, Tomek, Vešner Tičić (80./Kožar), Jelenič (46./Nkada), Ruedl (56./Omladič), Sule (46./Osuji).

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com


CELJE − ALUMINIJ 2:2 (1:2)
1142; Matko 36./11-m, Bobičanec 82.; Krapuhin 13., Kljun 38.

Celje: Rozman, Ajhmajer (80./Bajde), Vuklišević, Nemanič, Karničnik, Svetlin (66./Bobičanec), Zabukovnik, Kouter (46./Popović), Aarons (66./Edmilson), Matko, Menalo (54./Prucev).

Aluminij: Jovanović, Jovan (76./Kosi), Schaubach, Martić, Šubarić, Jagić, S. Jovanović (70./Pišek), Brkljača, Gorenak (70./Susso), Kljun (76./Baskera), Krapuhin (83./Maružin).

Sodnik: Denis Šabanagić (Ljubljana)



Odigrano v petek:
ROGAŠKA − BRAVO KOSTEL 2:0 (1:0)
500; Mijić 24., 72.

MARIBOR − KALCER RADOMLJE 1:0 (0:0)
Jakupović 57.
RK: Urata 76./Maribor
Vokić (Radomlje) je v 64. minuti zapravil 11-m.

DOMŽALE − MURA 3:5 (0:2)
500; Kolobarić 67., Đapo 89., Pišek 91.; Nuhanović 30., 39., Čakš 78, Maroša 80., Kurtović 87.

Sorodna novica Nafta koraka proti vrnitvi v Prvo ligo, Gorica ujela Beltince