Pippen zdaj deluje kot strokovni komentator pri ESPN-u. Foto: IMDb
Pippen zdaj deluje kot strokovni komentator pri ESPN-u. Foto: IMDb

Dokumentarna serija je bila predvajana v času prvega valu novega koronavirusa. Desetdelna serija je bila posvečena zadnjemu pohodu čikaških Bikov, ki so v sezoni 1997/1998 osvojili še šesti naslov v desetletju, pri vseh pa sta na parketu skupaj stala le Michael Jordan in Scottie Pippen.

Sorodna novica Vsi bi bili radi Michael Jordan. Pa res?

Dolgo je molčal
Kar nekaj virov blizu Pippna je v času predvajanja poročalo, da je Pippen užaljen zaradi nekaterih Jordanovih izjav, med drugim ga je označil za sebičnega. Olje na govorice je vlival tudi Pippnov molk, saj se o tej temi nikakor ni želel izreči.

Zakaj bi se vznemirjal?
Pred vrnitvijo Lige NBA je vendarle spregovoril o vroči temi, začel je z vprašanjem: "Zakaj bi bil užaljen zaradi dogodkov, ki so se zgodili pred 30 leti? Ne, nisem bil vznemirjen zaradi teh besed, niti užaljen." Prizmo je nato obrnil: "To je bila priložnost, da so mlajše generacije, ki niso poznale košarke v 90. letih, okusile del te zgodbe."

Favoriti so Lakersi
Pippen je spregovoril tudi o nadaljevanju Lige NBA, ki se bo začela v noči na petek v Orlandu. Za 54-letnika so prvi favoriti LA Lakersi: "Če moram izbrati eno ekipo, potem bom tisto, za katero igra LeBron James. Na njegovi strani so izkušnje, je pravi magnet za ekipo, saj jo zna potegniti skupaj. V odsotnosti Kevina Duranta je najbolj dominanten košarkar na svetu."