Sašo Bertoncelj je četrtič v tej sezoni stopil na zmagovalni oder. Najprej je bil dvakrat tretji, nato pa dvakrat drugi. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Bertoncelj je četrtič v tej sezoni stopil na zmagovalni oder. Najprej je bil dvakrat tretji, nato pa dvakrat drugi. Foto: www.alesfevzer.com

Od Bertonclja, ki je prejel oceno 15,200, je bil boljši le Ukrajinec Oleg Vernjajev z oceno 15,225, medtem ko je Kysselefovo (14,200) premagala le Britanka Elissa Downie (14,850).

Bertoncelj: Pričakoval sem višjo oceno
"Tekma je bila močna, čeprav je bilo kar nekaj padcev. Po včerajšnjih kvalifikacijah je kazalo, da lahko suvereno zmagam. Vedel sem, da lahko fantje otežijo vaje in jih naredijo bolje. Računal sem, da bom šel težjo vajo. Kolebal sem. Tik pred zdajci sem se odločil, da ne bo taktike, da grem na polno, da jo preizkusim. Pobegnile so mi noge, to je bilo pa to. Ko sem seskočil, sem vedel, da medalja je. Nisem vedel, ali je bilo dovolj, da premagam Vernjajeva. Na koncu se je izkazalo, da ni bilo dovolj. Pričakoval sem višjo oceno, če sem pošten. Napaka je bila bolj posledica tega, ker nisem želel pasti. Če bi naredil, bi zmaga verjetno bila moja,"
je razložil Bertoncelj.

"Zelo sem vesela. Boljše ne bi bilo moglo biti. Boljše ne bi mogla skočiti. Bolje je bilo kot v kvalifikacijah, ko sem imela malo rezerve. V finalu sem napake popravila. Vesela sem srebra. Ne bi pa rekla, da je bilo to najbolje do zdaj, bolje sem skočila že kje drugje, če štejem občutek," pa je povedala Kysselefova.

Rok Klavora je na parterju osvojil osmo mesto z oceno 13,450. Prvi je bil Izraelec Alexander Šatilov s 14,975. V nedeljo bo na gredi nastopila še Adela Šajn.