Patrik Divković med dvobojem s Cadenom Cunninghamom. Foto: http://taekwondowtf.si
Patrik Divković med dvobojem s Cadenom Cunninghamom. Foto: http://taekwondowtf.si

Ključna je bila borba s četrtim nosilcem Angležem Cadenom Cunninghamom v četrtfinalu.

Po prostem prvem krogu je Divković najprej ugnal Srba Miloša Golubovića. Uvod je bil tesen in po uvodnem otipavanju je Divković prvo rundo dobil s 4:3. V drugi je ušel na 17:10 in končal s suvereno zmago s 30:12.

Sledila je odločilna borba za kolajno z domačinom Cunninghamom. Povedel je Anglež, Divković je v drugi rundi izenačil, v tretji pa je vsak od tekmovalcev dosegel še po eno točko za 2:2. Odločala je dodatna runda, kjer je zlato točko osvojil Divković in osvojil medaljo.

V polfinalu je bil tekmec prvi nosilec Hrvat Ivan Šapina. Po uvodnih 3:0 je Šapina v drugi rundi prednost povišal na 14:3, kar je Divkovića prisililo v lovljenje izida, kar pa je izkušeni tekmec znal kaznovati s protinapadi in se veselil visoke zmage s 24:4. Za nameček si je slovenski reprezentant še poškodoval koleno in preobrat je bil nedosegljiv.

"Ko smo videli žreb, so bili prisotni mešani občutki. Vedel sem, da bo drugi dvoboj za medaljo izjemno težak, ker se bom boril z domačinom. Cunningham je zelo neugoden. S trenerjem sva že včeraj naredila analizo obeh prvih nasprotnikov. Iz nje je nastal načrt taktike za danes. Malce sem bil zaskrbljen, ker je tekmec na vseh letošnjih tekmovanjih dosegal odlične rezultate. A vedel sem, da ga lahko premagam. Borba je bila taktična in izid temu primeren. To je pomenilo dodatno rundo na zlato točko. Uspelo mi ga je presenetiti, ker sem iz obrambne taktiko spremenil v napadalno. Z nogo sem dosegel zadetek in zmagal. Občutek je bil izjemen. Ko ga doživiš, se z njim povrnejo vsa leta trdega treniranja in odrekanja," je uspeh komentiral Divković, tudi nekdanji mladinski svetovni prvak.

V soboto bo slovenske barve v Manchestru branila Lin Kovačič, v nedeljo pa še prvi zvezdnik ekipe Ivan Trajković.