Damirja Dugonjića po petkovem polfinalu, kjer ne bi smel imeti težav, čaka sobotni finale. Foto: EPA
Damirja Dugonjića po petkovem polfinalu, kjer ne bi smel imeti težav, čaka sobotni finale. Foto: EPA
Sara Isaković
Sara Isaković je v svoji paradni disciplini dobro opravila dopoldanski nastop. Foto: BoBo

24-letni Korošec je s časom 27,36 postavil nov osebni rekord in krepko ugnal vso konkurenco. Ob tem je bilo vidno, da ima še nekaj rezerve. "Z izidom sem zadovoljen, osebni rekord je. Šel sem na polno, saj sem moral prehiteti dva Slovenca. Za zjutraj je izid zelo dober, ampak zdaj bo treba še vse stopnjevati. Morda sem bil na prvih 25 metrih malce počasen, nato pa sem začel stopnjevati ritem in skušal uiti tekmecem," je dejal Dugonjić.

Tahirovič presegel slovensko kvoto
Ob Dugonjiću bo v popoldanskem polfinalu s četrtim izidom predtekmovanja (27,81) nastopil tudi Koprčan Matjaž Markič, zaradi pravila o dveh polfinalistih na državo pa je brez popoldanskega nastopa v Debrecenu ostal 14. Emil Tahirovič (28,09). Robi Vovk je kljub težavam z zdravjem postavil nov osebni rekord (28,39) in osvojil 19. mesto.

Isakovićeva s četrtim časom kvalifikacij
V polfinale se je po pričakovanjih prebila tudi olimpijska podprvakinja na 200 m prosto Radovljičanka Sara Isaković, ki je z 2:00,12 dosegla četrti izid predtekmovanja. "S trenerjem sva se zmenila, da bom nastopila skoncentrirano, saj nikoli ne vem, kako hitra bo konkurenca. Malo se še pozna utrujenost od štafete, zdaj pa upam, da se bom do popoldanskega nastopa lahko spočila in pripravila na zelo kakovosten nastop," je ocenila Isakovićeva. Manj zadovoljna je bila članica četrtkove bronaste štafete Urša Bežan (20.; 2:02,31). Nastja Govejšek je z osebnim rekordom 2:03,36 končala 23.

Četrti Slovenec v petkovem polfinalu pa bo Peter Mankoč, ki se je z 52,75 kot sedmi zanesljivo prebil med 16 najboljših na 100 m delfin. Z novim osebnim rekordom in prvo znamko pod 54 sekundami (53,89) je bil zadovoljen tudi Robi Žbogar iz Gorenjske banke Radovljice, ki je bil 28.

Finalne odločitve, petek ob 17.00:
800 m prosto (M)
200 m prsno (Ž)
100 m prosto (M)
100 m delfin (Ž)

Petkov popoldanski spored si lahko ogledate tudi na TVS 2 in na MMC-ju.