Jekaterina Vedenejeva od nedeljskih štirih finalov veliko pričakuje. Foto: www.alesfevzer.com
Jekaterina Vedenejeva od nedeljskih štirih finalov veliko pričakuje. Foto: www.alesfevzer.com

To je najboljši slovenski dosežek na EP-jih do zdaj. Zmagala je Izraelka Daria Atamanov (136,900).

Atamanov je zmago slavila pred bolgarskima tekmicama; srebro je osvojila Borjana Kalejn (135,500), bron pa Stiliana Nikolova (131,650).

Vedenejeva je bila šesta že v kvalifikacijah mnogoboja. Lani je Rusinja, ki zadnja leta za Slovenijo dosega mejnike tega športa, prvenstvo stare celine končala na 12. mestu, leta 2020 na 13., letos pa ji je ob odsotnosti ruskih in beloruskih tekmovalk uspelo osvojiti najboljši dosežek.

"Danes je bila zame izjemno težka tekma. V dvorani so izključili klimatsko napravo in sta bili vlaga ter vročina neznosni. Čeprav sem dosegla zgodovinski uspeh, so občutki po tekmi mešani, malo zaradi napake v sestavi s trakom, malo zaradi nekaterih nerazumljivih sodniških odločitev," je povedala Vedenejeva.

Izkušena ritmičarka, ki bo ta mesec dopolnila 28 let, si je zahvaljujoč uspešnim kvalifikacijam priborila kar pet finalov. V nedeljo se bo predstavila tudi v vseh štirih finalih s posameznimi rekviziti – z obročem, žogo, s kiji in trakom.

"Jutri me čaka še en naporen dan. Potrudila se bom po svojih najboljših močeh," je obljubila.

Glede na to, da je to sezono Vedenejeva na vseh svetovnih pokalih dosegla kolajno, s trakom je celo slavila skupno zmago, ima vodstvo reprezentance upravičeno velika pričakovanja.

Vedenejeva v vročini in vlagi v mnogoboju šesta