Triglavani bodo skušali čim dražje prodati svojo kožo. Foto: Aleksander Sokler
Triglavani bodo skušali čim dražje prodati svojo kožo. Foto: Aleksander Sokler

To bo prvo mednarodno klubsko vaterpolsko tekmovanje v Kranju po 14 letih.

Konkurenca je vrhunska in ta čas za Triglav bržkone tudi premočna. Žreb je kranjskim vaterpolistom namenil kar dva nekdanja zmagovalca Lige prvakov – OSC in Crveno zvezdo. Tretji nasprotnik Triglava bo še eno močno moštvo, francoski Noisy, v katerem igrajo tako reprezentanti Hrvaške, Srbije kot Francije. V glavni del tekmovanja se bosta nato uvrstili prvi dve ekipi iz vsake kvalifikacijske skupine.

V madžarski vrsti, ki jo vodi nekdanji olimpijski prvak Daniel Varga, bo mogoče videti tri trenutne evropske prvake - Balazsa Erdelyija, Balazsa Haraija in Krisztiana Manhercza. Z moštvom Crvene zvezde ob srbskih reprezentantih v Kranj ponovno prihaja Miloš Vukičević, ki je pred leti v kapici Kopra nastopal tudi v slovenskem prvenstvu. V francoski ekipi nastopata nekdanji svetovni prvak s Hrvaško Ivan Krapić in nekdanji evropski prvak s Srbijo Viktor Rašović.

"Upam, da smo se dobro pripravili na turnir. Glede na razmere je bilo morda nekoliko težje in upam, da se ne bo poznalo, da od marca nismo odigrali nobene uradne tekme. Bomo videli, kako bomo videti na prvi tekmi. V Kranj prihajajo ekipe, ki so kakovostnejše od nas. Mogoče bo mladost naša prednost," je povedal trener Triglava Primož Troppan.

"Super je, da po dolgem času spet gostimo tako močen turnir, a žal brez gledalcev. Kot sem že omenil, upam, da smo se dobro pripravili in da bodo rezultati čim boljši. Pričakujem pa predvsem to, da tekme odigramo tako, kot se bomo dogovorili, s čim manj napakami, in da se skušamo tem ekipam, ki so izkušene in imajo v aktualni sezoni za seboj že kar nekaj tekem, čim bolje zoperstaviti," je še dodal Troppan.

SPORED

Petek ob 17.00:
OSC – Crvena zvezda
Ob 19.00:
Noisy – Triglav

Sobota ob 17.00:
NoisyOSC
Ob 19.00:
Crvena zvezda – Triglav

Nedelja ob 10.00:
Crvena zvezda – Noisy
Ob 12.00:
OSC – Triglav