Slovenska reprezentanca se iz Latvije vrača z zmago, kar pomeni velik korak k šesti zaporedni uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Foto: Sandi Škvarč
Slovenska reprezentanca se iz Latvije vrača z zmago, kar pomeni velik korak k šesti zaporedni uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Foto: Sandi Škvarč

Slovenska vrsta, ki je na uvodni tekmi decembra doma premagala Švico z 12:1, je bila tudi tokrat favorit.

Odločil zadetek Kristjana Čujca
Edini zadetek je padel v deseti minuti, ko je zadel Kristjan Čujec. Slovenija je na tekmi izrazito prevladovala, s streli poskusila kar 46-krat (Latvijci 14-krat), od tega jih je 19 letelo v okvir vrat (pri Latvijcih šest), a razen Čujčevega ni bil niti eden dovolj dober za povišanje prednosti.

"Ne glede na nizek izid smo prevladovali, bili boljši, a žoga ni hotela v gol. Razbranili smo domačega vratarja. Niso si priigrali večje priložnosti," je povedal kapetan Igor Osredkar.

Slovenijo na tekmah z Latvijo in Španijo sicer ob Čujcu in Osredkarju zastopajo še Denis Totošković, Nejc Hozjan, Žan Koren, Žiga Čeh, Benjamin Tušar, Klemen Duščak, Igor Bratić, Matej Fideršek, Alen Fetić, Jeremy Bukovec, Tjaž Lovrenčič in Tilen Gajser.

Futsal: Slovenci zmagali v Latviji

Šest nastopov Slovenije na evropskih prvenstvih
Slovenija je do zdaj šestkrat igrala na evropskih prvenstvih (v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018). Leta 2003 je reprezentanco vodil selektor Darko Križman, na preostalih petih prvenstvih je Slovenija igrala pod taktirko selektorja Andreja Dobovičnika, od jeseni lani pa izbrano vrsto vodi Tomislav Horvat.

Na Nizozemsko osem zmagovalcev skupin, šest najboljših drugih
Evropska nogometna zveza je za tokratno kvalificiranje za evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. Dvaintrideset reprezentanc igra v osmih skupinah, v vsaki se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem. Mesto na EP-ju na Nizozemskem si bo zagotovilo osem prvakinj skupin, šest najboljših drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin.

Naslednja preizkušnja Slovence čaka v torek ob 20.45 v Madridu proti sedemkratnim evropskim prvakom in aktualnim podprvakom Špancem.

SKUPINA 6

Lestvica:
Slovenija          2  2  0  0  13:1  6
Španija            1  1  0  0   7:0  3
Latvija            2  0  0  2   0:8  0
Švica              1  0  0  1   1:12 0