Peter Kauzer, aktualni evropski prvak, se ni prebil v finale prve letošnje preizkušnje svetovnega pokala. Foto: BoBo
Peter Kauzer, aktualni evropski prvak, se ni prebil v finale prve letošnje preizkušnje svetovnega pokala. Foto: BoBo

Končal je pri repu polfinalistov, na 35. mestu. Prav tako se med elitno deseterico niso prebili Martin Srabotnik, Vid Kuder Marušič in Niko Testen.

Kauzer bo slovaško prizorišče uvodne tekme za svetovni pokal zapuščal razočaran. V polfinalnem nastopu je namreč pri zadnjih vratih naredil veliko tehnično napako, zaradi katere je zgrešil vstop v zadnja vrata. Ta je moral ponavljati, veslal je vzvratno, a možnosti za uvrstitev v finale so splavale po vodi, zato se je še pred ciljem tolkel po glavi in se le še spustil do ciljne linije. Na koncu je bil 35.

Najboljši slovenski rezultat dneva je tako postavil tacenski kajakaš Vid Kuder Marušič, ki je priveslal na 23. mesto. Celjan Martin Srabotnik je zasedel 28. mesto, Niko Testen pa je bil 33.

Zmagal je Nemec Sebastian Schubert, drugi je bil Poljak Dariusz Popiela, tretji pa Britanec Joseph Clarke.

Slovenke obstale že na začetku
Slovenija tako v nedeljo na Slovaškem ni imela predstavnika v finalnih bojih, saj sta kanuistki Nina Bizjak in Alja Kozorog izpadli v kvalifikacijah in si nista priborili nedeljskih polfinalnih vstopnic.

V soboto je kanuist Luka Božič osvojil četrto mesto. Za zmagovalnimi stopničkami je zaostal 22 stotink. Benjamin Savšek je bil v polfinalu enajsti.

Prihodnji konec tedna bo tekma svetovnega pokala potekala v Krakovu, prvi julijski vikend pa se bo karavana preselila v Augsburg. Po premoru se bo nato serija svetovnih pokalov nadaljevala v Tacnu, zaključila pa v španskem La Seu d'Urgellu.